clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.10.2015

Na Julisce se představí nováček ze Zlína

Spolu s Olomouckou Sigmou postoupil z druhé ligy do tohoto ročníku nejvyšší soutěže i náš páteční soupeř, FC Fastav Zlín. Ševcům se dokonce poštěstilo proniknout do Synot ligy až ze čtvrté příčky. I přes to v lize předvádí dobré výkony.

Po prvních několika kolech Zlín okupoval přední příčky ligové tabulky. V současnosti je po jedenácti odehraných kolech na desátém místě se čtrnácti body. O dva body a dvě pozice před naší Duklou. S celkovým poměrem branek 14:20 mají ševci na svém kontě čtyři výhry, dvě remízy a pět porážek, z nichž poslední utrpěli minulý týden na domácím hřišti proti Teplicím. 

Ty vedly od třinácté minuty, kdy se trefil Breite, v jednašedesáté pak navyšoval Fillo. Za domácí Zlín snižoval dvacet minut před koncem Lukáš Holík, pro kterého to byla premiérová ligová trefa. Z následného závěrečného tlaku už se ale moravskému týmu vyrovnat nepodařilo a podruhé v sezoně tak prohrál na domácí půdě. Trenér zlínských, Bohumil Páník po zápase uvedl: „My jsme si těžko zvykali na ten jejich agresivní fotbal. Dostali jsme se z toho, dohráli jsme dobře první poločas a poté se lámal chleba. Měli jsme šance a mohli jsem srovnat, zvýšit si sebevědomí. Měli jsme tam i další dobré šance, ale nejsme tak zkušené mužstvo, a bychom to ze stavu 0:2 dokázali přelomit. Někteří hráči dnes neodevzdali takový výkon jako třeba v Plzni. Můžeme hrát ligový fotbal, ale nemáme body. Budeme muset někdy začít hrát účelnější fotbal, abychom se přiblížili k našim cílům.“

Jako prvoligový benjamínek náš páteční soupeř před sezonou posiloval hráčský kádr. Z Brna se tak vrátil z hostování Jakub Jugas a na hostování k ševcům naopak přišli Štěpán Koreš patřící Slavii a Vukadin Vukadinovič a Antonín Fantiš z Jablonce. Nejvýraznější posilu ale získali na post brankáře, kam přišel na hostování ze Sparty Tomáš Holý. Na přestup získal Zlín Chorvata Marko Jordana, který přišel z NK Istra 1961.

V posledních kolech se ani jednomu z pátečních soupeřů příliš bodově nedařilo. Z předchozích pěti utkání získali ševci pouhé dva body za dvě remízy, zatímco Dukla bodovala po jednom bodu hned čtyřikrát. Doufáme tak, že v pátek prolomíme prokletí druhých poločasů a konečně získáme plný počet bodů.

Vstupenky na utkání FK Dukla Praha - FC FASTAV Zlín si můžete zakoupit online ZDE nebo v předprodeji v Dukla klubu na Podbabské 5, Praha 6.