clanek-1
  • A-tým

  • 30.06.2012

Pětigólové vítězství! Dukla porazila Hradec Králové

P R A H A - Také třetí přípravné utkání skončilo výhrou Dukly Praha, která v sobotním dopoledni rozstřílela na Julisce Hradec Králové 5:2.

Za Duklu poprvé nastoupil záložník Luboš Kalouda, který vyběhl na hřiště s kapitánskou páskou. A byl hned u první nebezpečné akce domácích. Po centru Petra Malého pálil z voleje těsně nad břevno. Po vyrovnaném úvodu začala Dukla získávat převahu a držela míč více na kopačkách.

Ve 22. minutě se svěřenci trenéra Kozla dostali do vedení. Kalouda vysunul kolmou nahrávkou Malého. Ten předložil míč na malé vápno nabíhajícímu Pázlerovi, který zakončil do prázdné branky – 1:0!

Po půlhodině hry se k ojedinělé šanci dostal Hradec Králové – Šisler ale po rohovém kopu přestřelil. Ve 34. minutě už to bylo 2:0! Petr Malý rozehrál rohový kop a Tomislav Božič hlavičkoval na zadní tyč. Uběhlo jen pár desítek vteřin a Dukla slavila třetí gól. Při přečíslení se k odraženému míči dostal na rohu vápna Přeučil a šajtlí zakončil na bližší tyč odkryté branky.

Také druhý poločas otevřela příležitost Dukly, když na zadní tyči hlavičkoval v pádu Jíra a jen těsně minul branku. V 53. minutě se domácí hráči radovali počtvrté, když Romerův centr z pravé strany tečoval Pávek a srazil si jej do branky – 4:0!

Za chvíli se však Hradci podařilo snížit: Schwarz se trefil ze standardní situace krásně do vzdálenější šibenice. Východočeši pak byli nebezpečnějším týmem a v 65. minutě se dočkali dalšího gólu. Vrzal v pokutovém území přidržel soupeře a nařízenou penaltu proměnil střelou do horní poloviny branky Hock – 2:4.
Po této brance se opět začala tlačit do útoku Dukla a po jedné z jejích akcí vyhlavičkoval hostující obránce míč z lajny.

Pět minut před koncem zahrávali domácí rohový kop, po kterém hlavičkoval Lukáš Štetina a zvýšil na rozdíl tří branek. Debutant v dresu Dukly tak oslavil svou premiéru na Julisce a uzavřel skóre na konečných 5:2.

Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: "Dnes jsem byl spokojen, protože jsme podali velice slušný výkon. Samozřejmě si uvědomujeme, že soupeř jede z kondičního soustředění. To je na hráčích vždycky znát, takže je nutné brát vítězství trošku s rezervou. Těší mě chuť, s jakou jsme hráli. První poločas byl velice kvalitní a dali jsme hezké góly. Druhý poločas byla sestava složená z testovaných hráčů, z fotbalistů, kteří k nám teď přišli, nebo z hráčů juniorky. Přesto to bylo herně vyrovnané, možná jsme byli lepší. Sice jsme dostali dva góly ze standardek, ale také jsme z nich dva dali. Takže dnes převažují spíš pozitiva, a to z výkonu i z přístupu k utkání."

FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 5:2 (3:0)

Branky: 22. Pázler, 34. Božič, 35. Přeučil, 53. vlastní Pávek, 85. Štetina – 55. Schwarz, 65. Hock z pen. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský.
Dukla, I. poločas: Rada – Hašek, Božič, Vorel, Pospíšil – Malý, Gedeon, Kalouda – Podrazký, Přeučil, Pázler. II. poločas: Šebek – Romera, Štetina, Hell, Vrzal – Marič, Tenkl, Ouedraogo – Engelmann, Chigou, Jíra. Trenér Kozel.