clanek-1
  • Články dorost

  • 13.10.2015

Mladší dorostenci zvítězili nad Sokolovem pouze jednou.

Proti Sokolovu nastoupili mladší dorostenci v sobotu 10. října. Starší sedmnáctka v prvním duelu zvítězila poměrem 2:1. Mladší šestnáctka dovedla utkání k bezbrankové remíze a z následného penaltového rozstřelu vyšla jako poražený.

FK Baník Sokolov U16 - FK Dukla Praha U17 1:2 (0:1)

Branka: 80. Motl - 10. Bělíček (Mentberger, Macháček), 75. Kubů (Janko, Šmalcl).
FK Dukla Praha: Pakeš - Hamborský, Šmalcl, Kysela (57. Mašek), Lauko - Mentberger (62. Štědrý), Macháček, Bělíček - Bažo (50. Janko), Kubů, Kott.

Tomáš Kulvajt: "Úvod byl oboustranně otevřený, postupem času jsme si však vytvořili herní převahu a v 10. minutě šli zaslouženě do vedení po střele Bělíčka. Před poločasem domácí více vysunuli presink a hra se tak oboustranně více otevřela, což přetrvalo prakticky až do konce zápasu. Při šancích domácích nás podržel brankář Pakeš, na druhé straně jsme nastřelili tyč a další příležitosti nedořešili. V 75. se nám podařilo po situaci dva na dva dát důležitou druhou branku a tím utkání rozhodnout. Domácí zkorigovali až v závěru ve druhé minutě nastavení. Hlavně za kvalitu v prvním poločasu jsme si vítězství zasloužili, vzhledem k množství šancí jsme však utkání mohli rozhodnout dříve. Každopádně je to pro nás důležité vítězství a povzbuzení do závěrečných utkání."

FK Baník Sokolov U16 - FK Dukla Praha U16 1:0 np (0:0)

FK Dukla Praha: Trávníček - Rattay, Novák, Pelc, Štěpánek (40. Jůza)-Trávníček (40. Ullman), Švarc (40. Soukup) - Čermák (50. Bohdan), Rogers, Hamborský (40. Vácha).

Richard Polák: "Po dobrém výkonu v defenzívě nám bylo odměnou další venkovní utkání, kdy jsme udrželi čisté konto. Navíc nás může těšit i ofenziva, kdy jsme udrželi četnost nebezpečných situací před soupeřovou brankou, ale nenašli jsme optimální řešení, abychom dostali míč za brankovou čáru a dosáhli tak na vítězný gól. Tak snad v dalším utkání."