clanek-1
  • A-tým

  • 23.06.2012

Čtyři góly na úvod přípravy. Vrchovina – Dukla 0:4

N O V É M Ě S T O N A M O R A V Ě - Úvodní přípravné utkání se Dukle vydařilo. Z Nového Města na Moravě si A mužstvo odvezlo čtyřbrankovou výhru nad divizním celkem SK Vrchovina (4:0).

Dukla měla ve svém prvním přípravném zápase znatelnou převahu. Už ve 20. minutě byla blízko k první vstřelené brance, ale Sklenář pokutový kop neproměnil. Brankář Vítek jeho střelu vyrazil. Vzápětí se však mohli dostat do vedení domácí fotbalisté, kteří si vypracovali ojedinělou příležitost – Skalníkovu střelu zastavilo břevno.

Ve 36. minutě se Dukla prosadila poprvé. Berger krásně obešel dva soupeře a nezištně přihrál na malé vápno, odkud skóroval Sklenář.

Ve druhé půli se převaha Dukly stupňovala a v 55. minutě slavil pražský celek druhý gól. Marič prostrčil míč na Jíru, který byl sám proti gólmanovi a bez problémů jej prostřelil – 2:0. Stejný hráč vstřelil také třetí branku, kterou si Pražané připsali v 83. minutě. Hell nahrál za obranu Podrazkému, jehož ránu brankář pouze vyrazil a Jíra pak dorazil míč do branky. Poslední gól viděla pětistovka diváků dvě minuty před koncem. Po rychle rozehraném autu šel míč po ose Podrazký – Pázler – Marič a posledně jmenovaný skóroval.

V prvním poločase nastoupil za Duklu slovenský záložník Branislav Obžera, který je na Julisce na testech. O jeho dalším osudu se rozhodne v nejbližších dnech. Třicetiletý rodák z Bystričan v minulosti působil v Dukle Banská Bystrica, Slovanu Bratislava a krátce si zahrál za ruský Saturn Moskevská oblast.


Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: „Na mužstvu bylo vidět, že má za sebou týden dvoufázového tréninku. S únavou si někdo poradil lépe, někdo hůře. Ve druhém poločase už jsme soupeře více přehrávali. Jsem rád, že jsme utkání odehráli s nulou vzadu, i když se tam objevila okénka a soupeř měl šance ke skórování. Co se týče hry směrem dopředu, mohli jsme skórovat už dřív a připsat si více gólů, ale čtyři branky jsou dobré. V této fázi přípravy je nejdůležitější, že se nikdo nezranil.“

SK Vrchovina – FK Dukla Praha 0:4 (0:1)

Branky: 36. Sklenář, 55. a 83. Jíra, 88. Marič. Rozhodčí: Beneš. Počet diváků: 500.
Dukla, I. poločas: Kučera – Pospíšil, Hell, Borek, Vrzal – Obžera, Malý, Hoffmann – Berger, Sklenář, Engelmann.
II. poločas: Rada – Pospíšil, Hell, Borek, Svatonský – Podrazký, Tenkl, Ouedraogo – Marič, Jíra, Pázler.