clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.09.2015

Tomáš Berger, autor jediné branky proti Zbrojovce

Tomáš Berger vstřelil jediný gól Dukly v zápase s Brnem, avšak radost z něj mu kalila prohra. V letošním ročníku Synot ligy zaznamenal již sedmý gól a dotáhl se na sparťana Davida Lafatu v čele tabulky střelců.

Čím to bylo, že dnešní dobře rozehraný zápas nedopadl dobře?
Stává se nám to často, že první poločas jsme lepší. Dali jsme gól na 1:0, vedli jsme, ale do druhé půle jsme vstoupili katastrofálně. Díky tomu padl vyrovnávací gól. Za stavu 1:1 bylo utkání herně vyrovnané, ale poté Brno dalo gól a my jsme prohráli.

Mrzí vás, že dva góly dal Jakub Řezníček, na kterého jste se pravděpodobně speciálně připravovali?
Já si myslím, že je jedno kdo dal góly. Škoda je, že jsme je vůbec dostali a že jsme to dneska nezvládli.

Co říkáte na váš gól? Nebylo úplně jisté, jestli míč překročil brankovou čáru…
Nevím, hlavičkoval jsem v pádu, pak jsem ležel na zemi a neviděl jsem přesně, jestli to byl gól a nebo ne.

Dal jste váš sedmý gól v probíhajícím ročníku Synot ligy. Takže aspoň částečná spokojenost?
Jsem spíše zklamaný, že jsme dneska nevyhráli. Je škoda, že z toho zápasu nemáme aspoň bod.

Když se podíváte na šance Dukly ve druhém poločase, tak jste šli třikrát de facto sami na gólmana a vždy jste to řešili kličkou. Není to už moc té kombinace?
Vždy záleží na individuálním řešení každé situace. Každý to může v daný moment vidět jinak. Ale když se nedaří a chcete to zlomit, tak to většinou nevyjde. Tak to bývá. (pokrčí rameny)

Po inkasovaném gólu na 1:1, přišla velká šance, kdy po Přikrylově střele Beuguel dorážel míč do odkryté branky z ofsajdu. Nechtělo to v těchto momentech utkání přeci jen více zatlačit na soupeře?
My jsme samozřejmě chtěli Brno přitlačit. Ale pak jsme dostali další gól. Ke konci jsme se ještě snažili o vyrovnání, ale to už nám nevyšlo. Brno dobře bránilo, ale celkově je to velká škoda.