clanek-1
  • Klub

  • 29.09.2015

Dvě významná životní jubilea

Blahopřejeme Petru Pauknerovi a Michalu Šrámkovi


28. srpna 2015 oslavil své šedesáté narozeniny pan Petr Paukner, většinový vlastník FK Dukla Praha, majitel skupiny Carbounion, která se zabývá obchodem s uhlím, elektrickou energií a plynem. 

Po svém otci prý zdědil impulsivní povahu, ale zároveň dar empatie, schopnost vcítit se do druhých. Po matce zase neskutečnou pracovitost, pevnost, schopnost ustát těžké chvíle. K jeho vztahu k Dukle ho již v mládí přivedl starší bratr Bohumil, který je dnes předsedou představenstva klubu. Je o pět let starší a tak odešel na studia jako první a navracel se domů jako "Pražák na ves".  Petr k němu vzhlížel, Bohumil byl zase jako starší bratr vlídný. Jejich pevný vztah jim vydržel po celý život.  Právě Bohumil mu přivezl dres podepsaný Josefem Masopustem a devítiletý Petr se stal fandou Dukly. Na gymnáziu si jednou z hecu mezi kamarády vzal na hodinu tělocviku kompletní dres Dukly a mírně tím vyvedl z míry tělocvikáře zvyklého na tehdejší bílé tílko a červené trenýrky. Dnes je s jeho velkým přispěním Dukla nejenom jedním z nejatraktivnějších týmů ligy, ale pyšní se i výbornou mládeží, která má opět možnost vidět všechny vítězné poháry ze slavné minulosti, které díky Petru Pauknerovi mají opět své místo na Julisce.

Jeho blízké okolí říká, že budí velký respekt. Ale ukážete-li na kteroukoliv hvězdu, vynaloží všechno úsilí, aby pro ni vyšplhal. To platí i o jeho snaze pomoci fotbalové Dukle. Děkujeme a přejeme, ať mu svítí jen šťastná hvězda! 



30. září 2015 oslaví své padesáté narozeniny výkonný ředitel klubu Michal Šrámek. Muž, který nemalou měrou přispívá k novodobé cestě Dukly Praha v nejvyšší soutěži. 

Jako malý kluk si přál hrát fotbal, táta ho vzal na nábor do Sparty, vybrali si pět kluků, byl mezi nimi. Jenže život jejich rodiny byl spojen s chatou za Prahou, nebyli ochotni se podřídit fotbalovému životu a tak musel skončit. Ale nevzdal se, bydleli na Žižkově, zašel do klubu Viktorky, všechno si sám zařídil a stal se jejím hráčem. Tak začala jeho posedlost fotbalem. Ta cílevědomost a schopnost jít si sám za svým spojená s nasazením a pracovitostí, se projevila i v jeho dalším životě. Na vysoké škole si přivydělával na brigádách, když školu končil, měl už svou vlastní stavební firmu. Jeho hráčská kariéra se dále spojila s pražskou Slavií, v tomto klubu také začal získávat trenérské a manažerské zkušenosti, od trénování mládeže prošel cestu až k postu sportovního ředitele. Na fotografiích mládežnických týmů, které vedl, lze rozpoznat mimo jiné i tvář současného kapitána Dukly Marka Hanouska či bývalého hráče Dukly Jana Pázlera. Je nejen zkušeným "matadorem" velkého fotbalu, ale i člověkem, který se nechá nadchnout novými myšlenkami a projekty, které Duklu povyšují nad běžný rámec fotbalového klubu. 

Když četl malým klukům na tribuně v rámci cyklu" Celá Dukla čte a (píše)" ukázku z Malého prince, byla v ní věta: "Já mám květinu a každý den ji zalévám. Pro mou květinu jsem užitečný."  Právě takovou květinu mu symbolicky předáváme k narozeninám!