clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.05.2012

Boj o titul na Julisce. Hostíme Spartu

P R A H A - V posledním domácím zápase této sezony přivítáme pražskou Spartu. Zápas 29. kola Gambrinus ligy začíná ve středu v 18 hodin. Prosíme ale fanoušky, aby na stadion dorazili s předstihem.

>p>Fotbalisté Sparty bojují o titul. V minulém kole porazili na domácím hřišti Bohemians 1905 1:0 a přiblížili se vedoucímu Slovanu Liberec na rozdíl dvou bodů. Do jarní části Gambrinus ligy přitom vstupovali sparťané s šestibodovým náskokem v tabulce a novým generálním sportovním manažerem. V zimní pauze přišel na Letnou Jaroslav Hřebík. Nyní má jeho mužstvo na kontě 62 bodů a dvoubodovou ztrátu na Liberec. Jarní bilance 6 výher – 2 remízy – 4 porážky totiž Letenským zkomplikovala situaci.

„Hráčům pořád opakujeme, že pokud vyhrajeme všechny zápasy, tak naše šance na titul je pořád reálná a věříme, že svými výkony i výsledky tomu půjdeme v posledních dvou zápasech naproti,“ uvedl první trenér Martin Hašek. „Nyní se budeme zabývat pouze tím nejbližším zápasem, tedy utkáním na Dukle, kde to určitě nebude jednoduché. Věřím, že nám naši fanoušci vytvoří na Julisce domácí prostředí a pomůžou k další výhře,“ dodal.

Utkání s Bohemians 1905 rozhodl jediným gólem záložník Josef Hušbauer, který je třetím nejlepším střelcem týmu. Více branek vstřelili pouze Kamerunec Léonard Kweuke (11 gólů) a Ladislav Krejčí (6). „Bude to boj až do konce, podle mě rozhodne až poslední kolo. Ale myslím, že ze všech tří týmů, které bojují o titul, máme nejlehčí los. Teď to jen musíme zvládnout a čekat, co na to Liberec,“ uvedl po minulém utkání Josef Hušbauer.

Podzimní vzájemné střetnutí skončilo bezbrankovou remízou. Už tenkrát se musel trenér Luboš Kozel obejít bez stopera Ondřeje Švejdíka, který je v Dukle na hostování právě ze Sparty. Ze stejného důvodu tedy bude Švejdík chybět i ve středečním utkání.

„Sparta má samozřejmě jen ty nejvyšší ambice. Pro nás je to poslední domácí utkání, které by mělo být svátkem. Uvědomujeme si, jaká je kvalita soupeře. I když má na jaře své problémy, stále hraje o titul. Věřím, že se stadion zaplní a my budeme dostatečně motivovaní, abychom se Spartě snažili vyrovnat,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Poslední utkání našeho soupeře

AC Sparta Praha - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 71. Hušbauer. Rozhodčí: Kovařík - Vysloužil, Handlíř. ŽK: Krejčí (Sparta). Počet diváků: 8934.
Sparta: Vaclík - Vidlička, E. Brabec, Jarošík, Pamič - Holek - Přikryl, Matějovský (84. Grajciar), Hušbauer, Krejčí (89. Juhar) - Kweuke (67. Slepička). Trenér Hašek.

Poslední vzájemné střetnutí

AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Adámek - Pelikán, Marek. ŽK: Hušbauer - Vorel. Počet diváků: 7454.
Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Sionko, Matějovský, Grajciar (56. Kweuke), Krejčí (73. Podaný) - Kadlec (82. Slepička). Trenér Hašek.
Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal - Malý (86. Šmíd), Gedeon, Hanousek - Svatonský (65. Markovič), Lietava, Berger (84. Pázler). Trenér Kozel.