clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.05.2012

Přímý duel o pátou příčku. Dukla míří do Teplic

P R A H A - Stejný počet bodů, stejná zápasová bilance, stejný počet čistých kont. Fotbalisté Dukly i Teplic nasbírali v dosavadním průběhu Gambrinus ligy 41 bodů. V neděli se střetnou ve 28. kole, zápas začíná v 17 hodin.

Severočeši mají stejně jako Dukla bilanci 11 výher – 8 remíz – 8 porážek a v tabulce jsou na šesté příčce za Duklou, která má lepší skóre. V minulém kole Teplice remizovaly na půdě Slovácka 0:0. „Několikrát nás podržel brankář Grigar. Vychytal svou dvanáctou nulu. Je to pro mě v současné době brankář, který by měl být v nominaci na mistrovství Evropy. Pokud brankář vychytá tolik nul, tak musí něco znamenat,“ uvedl trenér Petr Rada.

Také gólman Dukly Filip Rada, syn teplického trenéra, má na kontě dvanáct čistých kont. Nedělní utkání tak bude soubojem dvou nejúspěšnějších gólmanů v soutěži. „Je to tak, mladý Filip Rada v Dukle prožívá velmi dobrou sezonu, zvlášť když je to jeho první v lize. Celkově obrana Dukly funguje dobře. Bude to takový minisouboj o vedení tabulce čistých kont,“ uvedl pro teplický web Patrik Kolář, trenér tamních brankářů.

Teplicím bude tentokrát chybět stoper Petr Lukáš, který dostal od disciplinární komise stop na dvě utkání za osm žlutých karet.

Teplickým fotbalistům se daří více na venkovních hřištích než na domácím stadionu. Zatímco u soupeřů posbírali 21 bodů, doma získali o jeden méně. Jeden bod si odvezli také ze zápasu s Duklou, s níž na podzim remizovali na Strahově 0:0.

„Teplice mají velmi rychlý přechod do útoku. Hrají dobře do volného prostoru, takže mají venku lepší výsledky než doma, kde musejí hrát do plných. Nebezpečná jsou také velmi rychlá křídla a těží ze hry chytrého Vachouška. Díky dobrým hlavičkářům mají nebezpečné standardky. Také vzhledem k tomu, že před sezonou měli téměř pohárové ambice, nás nečeká nic jednoduchého. My jsme ale venku na jaře ještě neprohráli, takže se budeme snažit tuhle sérii udržet i v Teplicích,“ uvedl Luboš Kozel, trenér Dukly.

Poslední duel našeho soupeře

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: L. Kovařík - Pelikán, Peřina. ŽK: Kordula, Košút, Hlúpik - Jindráček, P. Lukáš. Počet diváků: 4457.
Teplice: Grigar - Vondrášek, P. Lukáš, Smejkal, Rosa - Dolejš (82. Stožický), Siva, Vachoušek, Ježdík, Vůch - Jindráček (90. Zoubele). Trenér Rada.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha – FK Teplice 0:0
Bez ŽK. Rozhodčí: Mikel – Chytil, Handlíř. Počet diváků: 1 472.
Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Podrazký (89. Svatonský), Gedeon, Hanousek – Berger (69. Malý), Lietava, Markovič. Trenér Kozel.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Lukáš, Smejkal, Rosa – Kerič (90. Čajič), Siva, Vachoušek, Ljevakovič , Stožický – Mahmutovič (59. Vůch). Trenér Rada.