clanek-1
  • Klub

  • 21.07.2015

Tisková konference FK Dukla Praha

V úterý 21. července proběhla předsezonní tisková konference FK DUKLA Praha. Ve VIP prostoru východní tribuny byli přítomni nový předseda představenstva a generální ředitel klubu Ing. Bohumil Paukner, výkonný ředitel Ing. Michal Šrámek, sportovní ředitel Günter Bittengel, trenér Luboš Kozel a hráči Patrik Gedeon s Markem Hanouskem.

Vedení Dukly prošlo během přípravy značnými změnami. Novým předsedou představenstva je Ing. Bohumil Paukner. „Byl jsem zvolen do čela FK DUKLY Praha na valné hromadě 20. června 2015. Změny v představenstvu proběhly v důsledku toho, že byl Michal Prokeš pověřen odpovědnými funkcemi v orgánech FAČR,“ uvedl Ing. Bohumil Paukner, který se zároveň stal novým generálním ředitelem klubu. Ing. Michal Šrámek se stal výkonným ředitelem a Michal Prokeš zůstává ve vedení klubu na pozici ředitele pro strategii.

Cílem pro novou sezonu je přiblížit se pohárovým příčkám. „Už potřetí jsme se umístili na šestém místě, v následující sezoně bychom chtěli minimálně tuto pozici obhájit a přiblížit se příčkám, které znamenají pohárovou Evropu. Ale neříkám, že musíme. Prvním cílem je se dostat co nejrychleji do klidného středu tabulky a mít klid na práci s mladými hráči, na jejich přechod do prvního týmu,“ popsal Ing. Michal Šrámek.

Letní pauza byla před tímto ročníkem pro trenéry i hráče daleko příjemnější, protože na rozdíl od loňského roku, nedošlo k žádným masivním změnám v kádru. „Přišli dva kvalitní hráči ze Srbska a Chorvatska, Branislav Miloševič a Josip Jurendič,“ upřesňuje sportovní ředitel Günter Bittengel. Dále se vrátil z hostování Marek Hlinka a smlouvu prodloužil Ondřej Vrzal. Naopak odešli Jan Blažek, Nikolaj Děrgačev, Vjačeslav Karavajev a Roman Polom, kterým skončilo hostování. Janu Vorlovi skončila profesionální smlouva. Jan Juroška s Pavlem Čapkem zamířili na hostování.

V přípravě ukázalo mužstvo svůj potenciál. „Podařilo se nám porazit mistry svých zemí, Celtic FC (Skotsko), AS Trenčín (Slovensko) a Olympiacos FC.  Náš tým si sám na sebe trochu ušil bič, protože teď svou výkonnost bude muset obhajovat v lize. Což je daleko těžší,“ zdůrazňuje Günter Bittengel a dodává: „Nicméně jsem přesvědčený, že máme jedno z nejlepších mužstev, které na Dukle bylo, a moc se na něj v lize těším. Přeju hráčům, trenérům i vedení, aby se obhajoba v lize podařila a třeba se nám v této sezoně podařilo umístit o nějaký ten stupínek výš.“

Zleva: Patrik Gedeon, Günter Bittengel, Ing. Michal Šrámek, Ing. Bohumil Paukner, Luboš Kozel a Marek Hanousek.

Luboš Kozel hodnotí přípravu kladně, ale velkou důležitost by vítězným výsledkům nepřikládal. „Výsledky, které jsme uhráli, jsou příjemné a hráčům z hlediska sebevědomí a zkušeností do budoucna pomůžou, ale nejsou v tuto chvíli směrodatné. Z vítězství nad mužstvy jako je Celtic a Olympiacos si musíme vzít jen to dobré. Nesmí se stát, že budou mít hráči hlavu v oblacích a uberou pak na výkonnosti a koncentraci v lize,“ upozorňuje Luboš Kozel, ale zároveň věří, že v lize bude jeho tým hrát důstojnou roli. „Start sice nemáme úplně jednoduchý, ale věřím, že ho zvládneme.“

Dovolenou měli hráči letos krátkou a přípravu těžkou, jak říká kapitán týmu Patrik Gedeon, ale na sezonu se těší. „Příprava byla těžká, teda pro mě určitě. Kluci vše zvládli výborně a na ligu se všichni moc těšíme. Pro mě to bude asi poslední sezona, takže já bych si ji chtěl užít ze všeho nejvíc,“ prozrazuje Patrik Gedeon, kterého prý nepřesvědčí v pokračování ani případný postup do evropských pohárů.

Na novou sezonu si Dukla připravila pro své fanoušky nové rodinné vstupné. „Nově budou moci využít zvýhodněného vstupného rodiny s dětmi. Samozřejmě zvýhodněni zůstávají nadále obyvatelé Prahy 6, senioři, ZTP/TP a studenti. Nově jsme do nabídky zařadili vstupenky do SKY BOXŮ,“ říká Ing. Michal Šrámek.