clanek-1
  • Články přípravky

  • 19.06.2015

Turnaj DUKLA MINI CUP 2015 ovládla Sparta

Ve středu 17. června 2015 proběhl na Julisce již XIII. ročník fotbalového turnaje DUKLA MINI CUP 2015 pro přípravky ročníku 2006 a mladší. Turnaj uspořádala Unie armádních sportovních klubů ČR ve spolupráci s ASC DUKLA a FK DUKLA Praha.

Osm družstev rozdělených do dvou skupin bojovalo o postup do semifinále, družstva, která nepostoupila, sehrála utkání o konečné pořadí.

Skupině „A“ vévodila od začátku domácí DUKLA, která svým soupeřům nadělila ve třech utkáních 41 branku, jako druhá postoupila FC Přední Kopanina po dvou těsných vítězstvích nad Střešovicemi a Ruzyní.

Skupina „B“ byla vyrovnanější. O postupu nakonec rozhodla minitabulka tří družstev se šestibodovým ziskem. Se Spartou postoupil obhájce loňského prvenství Motorlet, Aritma zůstala těsně před branami semifinále díky velkému brankovému přídělu od Sparty.

V semifinále zastavila DUKLA cestu za obhajobou Motorletu, druhým finalistou se stala Sparta po drtivém vítězství nad Přední Kopaninou.

V boji o třetí místo si ze dvou poražených semifinalistů vedl lépe FK Motorlet Praha a zmírnil tak alespoň trochu své zklamání z promarněné obhajoby loňského primátu.

Ve finále doplatila domácí DUKLA na úzký kádr družstva, když celý turnaj odehrála pouze s deseti hráči bez střídání a na Spartu pak nestačila především fyzicky. Sparta se tak po dvou letech stala po zásluze opět vítězem turnaje.

Nejlepším střelcem byl vyhlášen Adam ŠTĚPÁN z FK Motorletu Praha, autor 15 branek. Nejlepším brankářem byl vyhodnocen Tomas DONADELLO z FK DUKLY Praha. 

Turnaj měl velmi dobrou nejen sportovní, ale i společenskou úroveň, což potvrdili svou účastí na slavnostním vyhlášení výsledků bývalý reprezentant a mistr světa v hodu diskem Mgr. Imrich Bugár – dnes předseda UNISK ČR nebo bývalý hráč DUKLY a naší fotbalové reprezentace Günter Bittengel – dnes sportovní ředitel klubu.

Velký dík patří také všem partnerům a sponzorům, bez jejichž pomoci by nebylo možné turnaj v těchto podmínkách a kvalitě uspořádat – Úřadu Městské části Prahy 6, Ministerstvu obrany ČR a Vojenské zdravotní pojišťovně.

Konečné pořadí:

 1. AC Sparta Praha
 2. FK DUKLA Praha
 3. FK Motorlet Praha
 4. FC Přední Kopanina
 5. SK Aritma Prha
 6. SK Střešovice 1911
 7. FK Dukla JM
 8. TJ Ruzyně

Výsledkový servis:

Skupina A

FK DUKLA Praha TJ Ruzyně 12 :  4
FC P. Kopanina 12 :  4
SK Střešovice 19911 17 :  8

FC P. Kopanina SK Střešovice 1911  6 :  5
TJ Ruzyně  9 :  8

SK Střešovice 1911 TJ Ruzyně 10 :  9

Skupina B

AC Sparta Praha FK Dukla JM 13 :  4
SK Aritma Praha 11 :  3
FK Motorlet Praha  6 :  8

FK Motorlet Praha SK Aritma Praha  7 :  8
FK Dukla JM 13 :  8

SK Aritma Praha FK Dukla JM  6 :  1

Utkání o 7. místo

FK Dukla JM – TJ Ruzyně 10 :  8

Utkání o 5. místo

SK Aritma Praha – SK Střešovice 1911 11 :  5

Semifinále

FK DUKLA Praha – FK Motorlet Praha 12 :  9
AC Sparta Praha – FC Přední Kopanina 23 :  5

Utkání o 3. místo

FK Motorlet Praha – FC Přední Kopanina 13 :  6

Finále

AC Sparta Praha – FK DUKLA Praha 20 :  3