clanek-1
  • U19

  • 10.07.2015

Devatenáctku vede od nové sezony Jaroslav Hynek.

V trenérském kádru nejstaršího dorostu došlo během letní pauzy k jedné změně, trenéra Skuhravého nahradil Jaroslav Hynek, kterého jsme se zeptali, co naše dorostence v přípravě čeká a nemine.

Tým U19 se k prvnímu tréninku sešel 6. července na tréninkovém hřišti Na Šancích v Horních Měcholupech v počtu 25 hráčů a dalších pět se zapojí během prvního týdne.

"Počet hráčů, kteří nastoupili do přípravy, je docela velký, ale taková je situace každý rok. Přichází hodně hráčů na přípravu nebo alespoň za zkušeností z partnerských klubů. Konečný počet by však měl zůstat na maximálně 21 hráčích a dvou brankářích. Bude se opět naplňovat soutěž U18 a přibudou utkání v soutěži, letos má totiž 20 účastníku," uvedl trenér Hynek.

V přípravě hráče čeká hned 7 utkání, čtyři s mužstvy z 1. ČDL a tři s mužstvy z ČDFL. 

"Věřím, že nás všechna utkání připraví na úspěšný podzim, abychom mohli během celé soutěže hrát o nejvyšší příčku. Za tím celý tým povedeme. Na soustředění odjedeme  společně s U21 do SC Nymburk a to od 17. - 25. července 2015."

A jak změnu v podobě svěřeného týmu trenér Jaroslav Hynek vnímá?

"I když bylo původní obsazení trenérských kádrů jiné beru to tak, že každá změna přichází v pravý čas, z nějakého důvodu a za nějakým účelem. Ten se však projeví později. Věřím, že to bude další koncepční posun Dukly na její cestě. Půjdeme po ní, jak nejlépe dovedeme. Pro mě osobně je každá kategorie krásná práce, protože je zde v mládeži skvělý trenérský tým, který se podporuje a společně pracuje na koncepci. Je jedno kterou kategorii kdo trénuje – jdeme jedním směrem – pomáháme si. Prošel jsem Sigmu Olomouc, Baník Ostrava a nyní jsem 7. rok v Dukle. V každém z těchto velkých klubů to fungovalo třeba jen dva roky a rozpadlo se to, zde to funguje a lepší se to každým rokem – nejdeme si zde po krku, ale podporujeme se. Vím, že je to náročné držet takový projekt. Vše se daří jen díky finančně koncepční podpoře personalistiky vedením Dukly. Z toho důvodu to beru jednoznačně za svůj další trenérský růst, výzvu a naplnění důvěry klubu."

"S Romanem se jistě v Dukle vedení loučilo. Touto cestou bychom mu chtěli ještě jednou poděkovat za odvedení skvělé práce u týmu U19, ale také v trenérském kolektivu. Spolupráce s ním, byla pro všechny velkou inspirací, motivací a progresem. Přejeme mu tímto jen to nejlepší v jeho trenérské kariéře i osobním životě. Romane vyhraj 2.ligu!"

"Zároveň bych chtěl popřát nově příchozímu trenérovi Liboru Palovi hodně úspěchu a příjemnou práci v Dukle."

Přípravná utkání

11. 7. FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha (Doubravka u Trutnova) 11:00
15. 7. FK Jablonec - FK Dukla Praha (Heřmanice u Frýdlandu) 10:00 a 12:00
18. 7. FK Dukla Praha - FK Meteor Praha VIII (Nymburk) 15:00
22. 7. FK Dukla Praha - FC Hradec Králové (Nymburk) 12:15
25. 7.  SK Benešov - FK Dukla Praha 10:00
1. 8. FK Dukla Praha - FK Chrudim (Horní Měcholupy) 11:00