clanek-1
  • A-tým

  • 16.06.2015

FK Dukla Praha zahájila přípravu. Posílí ji Branislav Milošević.

Po dvoutýdenní dovolené začíná hráčům Dukly 6 týdenní příprava na SYNOT ligu 2015/2016. Zároveň Dukla posílila, na postu pravého beka, přichází srbský hráč Branislav Milošević, který poslední sezonu strávil v týmu FK Rad (Bělehrad), hrající první srbskou Super Ligu.

Do přípravy nastoupila téměř celá loňská soupiska včetně zraněného Michaela Krmenčíka, Róberta Kovaľa a Néstora. "Néstor s námi už trénoval na jaře, stejně jako Róbert Kovaľ. U Michaela Krmenčíka uvidíme, zda se nám podaří prodloužit jeho hostování. Tak jako tak bude jeho náběh do tréninku pozvolnější," uvedl trenér Luboš Kozel. Jediným zraněným tak zůstává Dominik Preisler, který na jaře nastupoval za farmu SK Benešov.


Chyběla pouze lvíčata Matěj Hanousek a Tomáš Přikryl, kteří reprezentují Českou republiku na blížícím se EURU U21. Až zítra dorazí z Francie Jean-David Beauguel.

 
Michael Krmenčík (vlevo) a Aldin Čajič (vpravo).

Do přípravy nenastoupil Vjačeslav Karavajev s Nikolajem Děrgačevem, kterým skončilo hostování. Stejně tak Jan Blažek a Roman Polom, který zahájí přípravu ve svém mateřském klubu. "Vjačeslavovi jeho výkonnost dopomohla k tomu, že buď skončí v A týmu CSKA Moskva anebo v jiném klubu, protože zájemci na jeho koupi jsou. My máme zájem na tom, aby tu zůstal Michael Krmenčík a Roman Polom s Tomášem Přikrylem. Uvidíme jak to dopadne," okomentoval odchody a nejasné hráče trenér Kozel. Dále smlouvy letos v létě končí Janu Vorlovi a Ondřejovi Vrzalovi.

Novou posilou se stává sedmadvacetiletý hráč Branislav Milošević. "Po odchodu Vjačeslava Karavajeva bylo nutné přivézt posilu na post pravého beka. V podobě Branislava přichází zkušený univerzální hráč, o kterého jsme usilovali už minulé léto," uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel. Branislav odehrál v loňské sezoně jako kapitán 28 ligových a 3 pohárové utkání a vstřelil 4 branky. Smlouvu v Dukle podepsal na dva roky. 

Branislav Miloševič při podpisu smlouvy s generálním ředitelem klubu Ing. Michalem Šrámkem.

Zpět se dále vrátil Marek Hlinka z půlročního hostování v Trnavě a Pavel Čapek, který nastupoval za farmu SK Benešov.  

Prohlédnout celou fotogalerii