clanek-1
  • U17

  • 16.06.2015

Dukla Praha na ALL STARS CUP 2015

Letošní ročník věnovaný fotbalistům narozeným v roce 1998 opět prokázal velkou vyrovnanost v této věkové kategorii. Ve velice pestré zahraniční konkurenci, kterou tvořili zástupci čtyř světadílů (Evropa, Asie, Střední Amerika, Afrika) se dařilo i českým zástupcům. Do finálové osmičky postoupili kromě ligových vítězů ze Slavie také fotbalisté Hradce Králové. Do posledních okamžiků navíc o postup bojovala i Dukla Praha, která nakonec skončila na 12. místě.

Pátek 12. června - Skupina B

(Olympique Marseille, Pumas UNAM, FK Dukla Praha, CS Universitatea Craiova)

Pumas UNAM – FK Dukla Praha 1:0
Branka: Francisco Reyes

"Vstupní utkání do turnaje nám postavilo do cesty mexický tým Pumas. Očekávali jsme rychlého a technického soupeře na vysoké úrovni. Hra se rychle odvíjela na obě strany, ale příliš šancí si oba týmy nevytvořily. Mexičané hráli hodně individuálně, my jsme se snažili o kombinační hru a rychlý přechod. Rozhodla nešťastně tečovaná střela mimo dosah našeho brankáře a naše dvě nevyužité silné šance. Přesto jsme odehráli dobrý, vyrovnaný zápas a získali jistotu, že v turnaji můžeme herně obstát."

CS Universitatea Craiova – FK Dukla Praha 0:1
Branka: Jan Garček

"Druhé utkání rozhodovalo o našich dalších postupových šancích. Kluci cítili možnost plného bodového zisku a cílevědomě za ním šli. Gól jsme vstřelili po vypracované akci z pravé strany a klidné koncovce. Soupeř hrozil ze standardních situací. Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem a zaslouženě byli odměněni."

FK Dukla Praha - Olympique Marseille 0:0 

"Po roce opět Olympique, opět první den, ale zcela jiný průběh i výsledek. Loňská zkušenost se proti slavnému klubu (0:2) neopakovala. Naopak po úvodním tlaku hostů jsme začali hrát my a v obou poločasech jsme měli velmi silné pasáže, kdy jsme soupeře nepustili z jeho poloviny a byl to právě on, kdo musel vyrážet do brejků. Při jednom z nich při nás stálo štěstí, když soupeř trefil po naši předchozí velké šanci tyč. Hlavně v konci utkání jsme šli odhodlaně za vítězstvím, kdy náš tlak byl opravdu velký. Nicméně ani z mnoha standardních situací jsme nebyli produktivní. Od nás asi nejlepší turnajový výkon.


Páteční program jsme tedy zakončili se 4 body při skóre 1:1, což nám dávalo slibné vyhlídky poprat se o postup do Top 8."

Sobota 13. června - Skupina H

(AS Trenčín, FC Porto, FK Dukla Praha, Chabab Belouizdad)

FC Porto – FK Dukla Praha 1:0
Branka: Michael da Silva Campolargo Morais

"První sobotní utkání a asi nejatraktivnější soupeř – portugalský gigant FC Porto. Jeho páteční výsledky nebyly přesvědčivé (3 remízy), ale kvalita kádru je obrovská. My jsme toto utkání odehráli bohužel až příliš bojácně a s respektem. Nechávali jsme soupeři spousty prostoru pro kombinaci a rychlou práci s míčem. Vše vyústilo ve zasloužený vedoucí gól. Poté jsme se trochu zvedli a začali na soupeře tlačit a hra se vyrovnala. Síla Porta byla obrovská, do šance jsme se prakticky nedostali. Naplno se zde ukázaly rozdíly v dynamické technice, prvním dotyku s míčem a sebevědomí jejich hráčů. Pro nás obrovská zkušenost a velký zážitek."

Chabab Belouizdad – FK Dukla Praha 0:0

"Velká kaňka v našich postupových myšlenkách. Soupeře jsme jasně přehrávali, selhali jsme bohužel opakovaně v koncovce. V závěru jsme byli ve velkém tlaku, ale chyběl nám klid a kvalitní řešení finální fáze. Po závěrečném hvizdu bylo na hráčích vidět obrovské zklamání i slzy. Tady ležel klíč ke čtvrtfinále, po kterém jsme toužili, a na které jsme reálně mohli dosáhnout."

FK Dukla Praha – AS Trenčín 1:0
Branka: Adam Vlček.

"Do utkání s Trenčínem, který měl jisté první místo po dvou dnech, jsme šli s vědomím, že dál nás posune pouze výhra o 3 branky. Ctili jsme sílu soupeře, ale byli jsme odhodlaní se pokusit o malý zázrak. Hra byla oboustranně otevřená, hodně se útočilo a šancí bylo mnoho. Nám se povedlo v poločase vést a do druhé půle jsme přidali ještě směrem dopředu. Nutno říct, že šance na výraznější vítezství byly – opět jsme však propadli v koncovce. I přes cenné vítezství bylo znát zklamání, byli jsme opravdu blízko.

Po dvou dnech naše konto čítalo 8 bodů při skóre 2:2. Na postup do Top 8 bylo potřeba bodů 9 nebo aktivní skóre +2 při osmi bodech."



O 9. - 16. místo

FK Dukla Praha – FC Zbrojovka Brno 0:0, 5:4 PK

"Nedělní program jsme začali s moravským soupeřem. I ve spodním pavouku čekali zajímaví soupeři a tak jsme chtěli zabojovat o další zahraniční konfrontaci. Na obou týmech byla již patrná únava z náročného programu. V průběhu utkání jsme byli hernějším a fotbalovějším týmem, šancí bylo na obou stranách stejně. Chvíli před koncem jsme dostali výhodu pokutového kopu, tu jsme nevyužili a tak jsme si postup vystříleli až v penaltovém rozstřelu."

O 9. - 12. místo

FK Dukla Praha – Pumas UNAM 1:2
Branky: Adam Vlček – Alejandro Zamudio, Israel Landa.

"Druhé setkání se středoamerickým soupeřem. Utkání otevřené a hodně ofenzivní. Obdržené góly byly dosti laciné, přesto jsme hráli dobře a šli za vyrovnáním. Toho jsme se dočkali, bohužel byl odmáván ofsajd. Hráči si zápas užili a dokázali s atraktivním soupeřem odehrát skvělé utkání, ve kterém jsme si nezasloužili prohrát."

O 11. místo

HJK Helsinky – FK Dukla Praha 3:2
Branky: Saku Ylatupa 2x, Eero Hyokyvirta – Adam Vlček 2x.

"V souboji o 11. místo jsme se utkali s finským týmem, který se prezentoval týmovým pojetím a získal si na turnaji dost sympatií. Nutno říci, že už se nám nedostávalo sil a utkání bylo průměrné, čekalo se, kdo udělá více chyb. Bohužel jsme to byli my, když jsme nedokázali odbránit jednoduché situace v našem pokutovém území a inkasovali laciné góly. Tedy konečné 12. místo.

Z celkového pohledu hodnotíme turnaj velmi pozitivně. Vydali jsme se ze všech sil, sehráli většinu utkání na hranici našich možností. Bohužel jsme trpěli na úzký kádr a slabší koncovku. Hráči dokázali, že za uplynulou sezónu udělali značný výkonnostní pokrok, prezentovali se velmi sympatickým herním projevem. V silné a kvalitní konkurenci se naplno ukázaly přednosti i nedostatky, které jednotliví hráči mají a kde je nutné v budoucnu zapracovat.

Děkujeme za možnost tento turnaj absolvovat, parádně jsme si ho užili a získali spoustu neocenitelných zkušeností do budoucna."

Součástí turnaje byla i letos charitativní akce. Návštěvníci mohli přispět na nákup speciální elektrické tříkolky SPIRIT pro postiženého žáka ZŠ v Praze 10, Lukáše Kohouta. Na slavnostním zakončení turnaje paní starostka MČ Praha 10 JUDr. Radmila Kleslová předala zákonným zástupcům chlapce šek na 29.279,- Kč. Všem, kteří přispěli, organizátoři turnaje moc děkují. 

Kompletní výsledky včetně individuálních cen, fotogalerie a videogalerie jsou na www.allstarscup.cz.