clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.04.2012

Bohemians chtějí na Julisce ukončit čekání na výhru

P R A H A - Skvělá atmosféra, bojovný soupeř a třetí jarní derby čekají Duklu ve 24. kole Gambrinus ligy, v němž přivítá na Julisce celek Bohemians 1905. Utkání začíná v pátek v 18 hodin.

Bohemians jsou s 20 body na čtrnácté pozici v tabulce, pětibodový náskok na sestupové příčky je tak nutí bojovat o záchranu. Na výhru čeká vršovický celek od 1. října, kdy zvítězil na půdě Viktorie Žižkov. V minulém kole nejvyšší soutěže však stejnému soupeři podlehl na domácím hřišti 1:2 a jeho situace se ještě zkomplikovala.

„Výsledek se Žižkovem pro nás znamená, že se budeme prát o nesestupové místo až do posledního kola. Karty jsou tak rozdané a rozlosování k tomu vybízí. Zadělali jsme si na to sami, protože jsme měli na to, abychom vyhráli a měli jsme vyhrát. Kluci cítili, že to můžou zvládnout a byli tomu i docela blízko. O to větší je to zklamání a prvním úkolem pro mě bude zvednout jim hlavu. Ale jsme sportovci, a pokud je jakákoli naděje, tak budeme bojovat,“ uvedl trenér Jozef Weber po minulém utkání.

Mužstvo převzal po 19. kole, kdy byl odvolán Pavel Medynský. Změna trenéra však k razantnímu výsledkovému zlepšení zatím nevedla, v uplynulých čtyřech zápasech si Bohemians připsali jeden bod za bezbrankovou remízu s Hradcem Králové.

„Když to takhle bude pokračovat dál, tak spadneme. My jsme prohráli sto zápasů nebo kolik. Já už ani nevím, kdy jsem vyhrál naposledy. Snad někdy v žácích,“ říkal po posledním zápase zklamaně brankář Radek Sňozík, kapitán týmu. „Ale samozřejmě nic nebalíme. Teď jedeme na Duklu a v dalších zápasech budeme muset bodovat tam, kde jsme to nepředpokládali,“ dodal.

V zimní pauze odešli z mužstva útočník Milan Škoda, jenž zamířil do Slavie, Martin Kraus odešel do Příbrami a Vladimír Bálek na Žižkov. Mezi posily patří například navrátilec Lukáš Hartig, jenž hostoval ve Slovanu Bratislava, talentovaný útočník Pavel Vyhnal či zkušený záložník Martin Abraham.

V tomto týdnu došlo k ještě jedné změně – do B mužstva byl přeřazen záložník Jiří Kaufman. Nenastoupí ani Michael Žižka, který zůstává na marodce. V pátečním zápase může naopak trenér Weber opět počítat s Martinem Nešporem, kterému vypršel karetní trest.

„Bohemka už nemá kam couvnout. Musejí bojovat, což bylo vždycky jejich devizou, a pro nás to bude v tomto ohledu velmi těžký zápas. Také jsou velmi nebezpeční po lajnách, kde mají rychlé hráče. Hrozí také ze standardek, které umí velmi dobře kopat Budínský,“ říká o soupeři trenér Luboš Kozel.

Poslední utkání našeho soupeře

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 1:2 (1:0)
Branky: 33. Cseh - 62. Kalod, 86. Valenta. Rozhodčí: K. Hrubeš - T. Kovařík, Handlíř. ŽK: Bartek, Jindřišek - Sloboda, Valenta, Kropík. Počet diváků: 2558.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek (87. Orolín), Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Budínský, Abraham, Borek, Kraják (90. Vyhnal) - Hartig (67. Kaufman). Trenér Weber.

Poslední vzájemné střetnutí

Bohemians 1905 – FK Dukla Praha 0:0
ŽK: Bartek, Jindřišek – Vorel, Gedeon. Rozhodčí: Matějek – Ubias, Lakomý. Počet diváků: 3101.
Bohemians: Sňozík – Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka (66. Bálek) – Bartek, Budinský, Borek, Michálek (79. Šumský) – Nešpor, Kraják. Trenér Medynský.
FK Dukla: Rada – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal – Malý (82. Podrazký), Gedeon, Hanousek – Berger (90. Mikula), Markovič, Pázler (65. Svatonský). Trenér Kozel.