clanek-1
  • A-tým

  • 13.06.2015

Jan Suchopárek odpovídal na otázky fanoušků

Přinášíme odpovědi trenéra A týmu Jana Suchopárka na otázky, které jste mu položili Vy, naši fanoušci.

Hezký den, jak se Ti pracuje v Dukle?:) Karel Smetana
Dobrý den. V Dukle jsem dokončil již pátý rok a nemůžu si stěžovat. Máme tady dobré zázemí a myslím i velmi dobré přátelské vztahy.

Dobrý den, jak vidíte šance českého týmu, Tomáše Přikryla a Matěje Hanouska, na blížícím se EURU U21?  Tomáš
Dobrý den. Věřím, že se nám podaří uspět a splnit si cíl, což je postup ze skupiny do semifinále. Čekají nás velice silní soupeři, kteří mají ve svém středu špičkové evropské hráče z renomovaných klubů. Je to pro naše hráče výzva i porovnání. Co se týče Matěje i Tomáše, myslím, že dostanou šanci ukázat své schopnosti.

Dobrý den, jak se Vám spolupracuje s trenérem Kozlem? Lukáš K.
Dobrý den. S Lubošem se známe již z období hráčské kariéry, kdy jsme spolu nastupovali za Slavii i národní tým. A už tehdy nám součinnost na hřišti, myslím, klapala velice dobře.
Spolupráce s ním je výborná, považuji ho za vynikajícího odborníka, který práci věnuje takřka všechen svůj čas. Navíc je v jednání korektní. Jeho komunikace se spolupracovníky a hráči je příkladná.

Honziku jak vzpomínáš na Euro 1996? Jan

Euro 96 patří k nezapomenutelným zážitkům.
Parta lidí, kteří se tenkrát sešli a táhli spolu za jeden provaz byla originální a navíc úspěšná. Nejenom na hřišti, ale hlavně mimo něj. A podle toho, co jsme předvedli i v nedávných dnech na Zápase legend v Edenu, pracovitost, vůle po vítězství a dobrá parta nám vydržely až dodnes.

Dobrý den, mám vice dotazů. Jak vzpomínáte na působení ve Slavii, kolik jste za Slavii dal gólů a jestli se někdy do Slavie nevrátíte, či tuto možnost vylučujete. Jakou máte trenérskou třídu a máte-li nějaké nabídky trénovat jako hlavní trenér. Děkuji za odpovědi a přeji hodně úspěchů. Vladimír
Dobrý den.  Na Slavii jsem prožil nadvakrát skoro 8 let. Díky ní a spoluhráčům jsem se dostal do špičkového fotbalu a reprezentace. Je klubem, který mám rád a vážou se mi k němu krásné vzpomínky. Nevím přesně počet branek, které jsem ve Slavii vstřelil. V lize jich mohlo být přes dvacet.
Mám vystudovanou nejvyšší trenérskou třídu PROFI UEFA. Návrat do Slavie v pozici trenéra může jednou být, ale v současnosti jsem spokojen v Dukle. Nabídky na post hlavního trenéra nemám a popravně řečeno je ani nevyhledávám.

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jaká je spolupráce s kondičním trenérem A. Čepkem....? (znám ho ze školy, tak ho prosím pozdravujte od Milana) Jaký je? Dává hráčům hodně zabrat? Moc Vám děkuji! Dukla olé!!! Milan
Dobrý den, Toník (Antonín Čepek) je borec!!!
Z mého pohledu je Tonda velice důležitým článkem našeho týmu a patří mu můj obdiv.
Jeho nasazení a přístup k hráčům a tréninku je fantastický. Díky jeho práci je mužstvo fyzicky připraveno na vysoké úrovni, srovnatelné se špičkovými týmy Sparty, Plzně či Jablonce.
Navíc pracuje se zraněnými hráči velice systematicky a připravuje je tak, aby se vraceli k týmu v nejlepší možné kondici.

Proč nebyl ani na lavičce Berger v Budějovicích a Gedeon s Hanouskem také nenahradil. Neubere, Kynsperk nad Ohří
Tomáš Berger měl disciplinární trest za osm žlutých karet a Patrik Gedeon byl zraněný.

Zdravím Honzo, jako dlouholetý fanda Dukly si samozřejmě také pamatuji tvé skvělé výkony v Dukle a v návaznosti na to mám jedenu otázku. Jak je možné, že ty a trenér Kozel, jako bývalí skvělí obránci stále stavíte do základu Matěje Hanouska? Nic proti jeho talentu nemám, ale na první ligu to zatím opravdu není! Přeji mnoho úspěchu v další práci a jako skalní fanda ti velmi děkuji za všechno, co jsi zatím pro Duklu udělal. Pápa  
Dobrý den. Mám na váš názor trochu jiný pohled. Matěj je talentovaný hráč, který má obrovský fyzický fond a dynamiku. V dnešním fotbale jsou to parametry, které požadujeme u ofenzivních krajních obránců. Ve hře Matěje se objevují často chyby, které plynou z jeho nezkušenosti, možná i zbytečné nervozity. V obranné hře se za poslední období velice zlepšil. V útočných akcích až tak úspěšný není, i když jeho aktivita není špatná.
Věřím, že se bude zlepšovat a možná i Vám se začne líbit. Určitě je to jeden z hráčů, který může v budoucnu patřit k nejlepším krajním obráncům v lize či reprezentaci.

Dobry den, jak se vám pracuje v Dukle? Přivedete v létě nějaké hráče z Afriky, hlavně útočníky, protože tady nás nejvíce tlačí bota a v naší lize ani útočníci nejsou. Jinak se zdá, že mužstvo šlape. S pozdravem fanoušek Roman Volf
Dobrý den. V Dukle jsem spokojený a práce s hráči mne baví.
Co se týče posil z Afriky, nemyslím si, že přijde k týmu v nejbližším období nový hráč z tohoto kontinentu. Určitě jsou Afričané pohybově i fyzicky zajímaví, ale často se obtížně adaptují na místní podmínky. A to nejenom klimatické.

Dobrý den. Chtěl sem se zeptat, když je trenérům známo už hodně dlouho to, že naše útočná hra nestojí za nic, tak proč na tom nepracujete? A pokud se pletu tak co proto děláte aby tomu tak nebylo? Setňa
Dobrý den. Máte pravdu, že naše střelecká produktivita je nízká. Trochu degraduje naší hru, která je založena na kombinaci, rotaci hráčů a aktivním pohybu bez míče. Řekl bych, že má většinou náš výkon dobrou kvalitu, ale na posledních třiceti metrech před soupeřovou brankou jsme často až bezradní a nepřesní.
V tréninku se věnujeme z 90 % ofenzivě. Cvičení jsou koncipována tak, abychom obranu soupeře přečíslili a využili každé příležitosti k zakončení. V závěru sezony se již projevil určitý posun, na který bychom měli navázat i v dalším ligovém ročníku. Navíc očekáváme návrat zraněných útočných hráčů, kteří jistě přinesou nejenom zvýšenou konkurenci, ale doufáme i kvalitu

Dobrý den. Zajímalo by mě, proč jsme (pokud jsme ještě chtěli bojovat o poháry a o umístění) nenastoupili proti Slávii v aktuálně nejsilnější sestavě? Minimálně dva (zdraví) dobří hráči nám chyběli. Budeme ještě znovu využívat hráče na hostování? Bude provedena trenéry analýza naší předešlé hry proti relativně slabším soupeřům? Vše záleží na kvalitě hráčů, ale měl by se zřejmě mj. zrychlit přechod do útoku. Zdeněk
Dobrý den. Proti Slavii jsme postavili tým, o kterém jsme byli přesvědčeni, že je v danou chvíli nejsilnější a měl v Edenu uspět. Bohužel se tak nestalo, přestože jsme nebyli horším týmem.
S hráči na hostování v některých případech počítat budeme a zapojí se s námi do začátku letní přípravy.
Po každé sezoně se analýza týmu vypracovává a předkládá vedení klubu.
Jedním z bodů bude jistě i malá efektivita hry proti hlubokému obrannému bloku soupeře, který proti nám často praktikují soupeři ze spodní části tabulky.

Dobrý den, v nedávné minulosti proběhla tiskem informace, že Dukla shání nového sponzora v zahraničí. Je v této věci nějaký konkrétní posun? Děkuji za odpověď a přeji Vám i Dukle, ať se vše daří. Honza
Dobrý den. Vím o tom, že proběhla jednání s několika možnými  investory ze zahraničí.
Na konci sezony nám pan Paukner nastínil strategii klubu do nadcházejícího období . Ujistil nás, že FK Dukla bude dál pokračovat v nastoleném trendu a že se hráči nemají ničeho obávat, co se ekonomiky a chodu klubu týče.

Dobrý den Honzo, byl jste můj velký vzor a hrál jste moji pozici. Jaký jste byl typ hráče, byl jste talent od mládí a nebo jste si kariéru vydřel? Dělal jste něco individuálně a měl jste nějaké rituály v týdnu a před zápasem? A jaký jste držel jídelníček před výkonem? Děkuji. Honza
Dobrý den. Myslím si, že mojí největší předností byla láska k fotbalu a vůle po vítězství. Není to jen fráze a dost z toho u mě přetrvává dodnes. Trávil jsem na hřišti nebo někde na plácku před barákem s míčem všechen svůj volný čas a s kamarády neustále něco hrál. Nejenom fotbálek, ale i jiné dovednostní soutěže s míčem. Jsem pracovitý typ a své nedostatky jsem se snažil odstraňovat tím, že jsem pokaždé zůstával po tréninku a přidával si navíc. Hodně věcí jsem opravdu vydřel nebo se naučil neustálým opakováním v tréninku i mimo něj. Nikdy jsem nebyl atletický typ. Vždy jsem patřil k nejpomalejším hráčům a ani kondici jsem neměl na vysoké úrovni.
Musel jsem tyto vrozené nedostatky nahrazovat předvídavostí a rychlou prací s míčem.
Rituály jsem měl a mám, ale neberu je jako nezbytnou část výkonu či života. Pomáhají psychice, ale nejsou zcela nezbytné.
Jídelníček jsem držel až v dospělém věku, když jsem se dostal na ligovou úroveň. Kdybych nedodržoval správné stravování, nikdy bych se nedostal na vysokou úroveň. Správná strava je totiž základem zdravého organismu, který je k výkonu nezbytný.
Před dopoledním tréninkem kvalitní snídaně, k obědu nejčastěji kuřecí maso, těstoviny, zelenina.
Před zápasem polévka a lehké jídlo. Dnes se doporučují před výkonem různé vhodné doplňky stravy, včetně iontových nápojů. Já bych však doporučil podávat je až od staršího dorostu, ne dříve.
V žácích si pamatuji, jak mi děda vždy o poločase dával do ruky obrovskou mrkev, abych doplnil vitamíny. No je to už dávno.

Dobrý den, můžete mi říct jak vypadá situace se zdravotním stavem M. Krmenčíka, a jestli s ním Dukla nadále počítá jako s hráčem svého kádru. Děkuji. Honza
Dobrý den. Michal v posledních týdnech začal běhat a pomalu navyšoval intenzitu tréninku. Dukla dál stojí o jeho setrvání, přestože je momentálně zraněný. Věřím, že se nám jej podaří získat a na podzim se určitě ukáže na trávníku v našem dresu.

Dobrý den :) Mohl byste mi říct, jaké byly vaše nejoblíbenější kopačky? A jak byste se popsal jako hráč? Petr
Dobrý den. Oblíbené kopačky zamlada klasické gumotextilky, pak jsem nastupoval v kopačkách značky Adidas nebo Puma. Nejraději vzpomínám na kopačky Adidas Stratos.
Jako hráč jsem byl důrazný obránce se slušnou kopací technikou a předvídavostí. Myslím, že jsem byl vůdčí typ s vítězným duchem. Prostě jsem nerad prohrával.