clanek-1
  • Články dorost

  • 08.06.2015

Mladší dorostenci zvítězili nad Teplicemi

Na závěr sezony čekala mladší dorostence utkání proti týmům Teplic. Z obou duelů vyšla vítězně družstva Dukly. Sedmnáctka vyhrála 4:1 a šestnáctka 2:1. O víkendu čeká sedmnáctku prestižní turnaj All Stars Cup 2015. Více ZDE.

Česká liga dorostu U17, 6.6.2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha - FK Teplice 4:1 (2:1)

Branky: Šíma (Vlček), 2x Bagou (Vlček, Vyleta), Douděra (Vyleta).
Sestava: Šťovíček - Hosnedl (41. Douděra), Šimek, Barták, Joun (41. Burget) - Ulan (41. Král), Vyleta, Vlček - Garček (50. Koubek), Šíma (55. Kaník), Bagou (65. Masopust).

Jan Skoupil: „Do posledního utkání s Teplicemi jsme vstupovali s cílem odehrát po všech směrech lepší utkání než minulý týden v Liberci. Bylo to poslední soutěžní utkání ročníku 1998 v dvouletém cyklu, a tak do hry zasáhl skoro celý kádr. První poločas měli hosté kvalitnější, nám se nedařila klidná rozehrávka a místy jsme nestíhali rychlostně. Soupeř šel do vedení po špatném bránění jednoduché situace. Nám se povedlo dát z několika šancí dvě branky, výkon však dobrý nebyl. Ve druhém poločase se pozitivně projevila střídání a snaha o vysoké tempo. Začali jsme mít výrazně navrch a soupeři docházely síly. Druhý poločas tak z naší strany přinesl množství útočných šancí, gólů jsme mohli dát daleko více. Utkání jsme zvládli lépe výsledkově, jak herně. Sezónu zakončíme příští prodloužený víkend na All Stars Cupu v Edenu, kam všechny srdečně zveme.“

Česká liga dorostu U16, 6.6.2015, Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha - FK Teplice 2:1 (0:0)

Branky: 58. Lauko, 76 Bažo (Lukeš) PK.
Sestava: Roub – Hamborský, Kysela, Šmalcl, Lauko – Mentberger, Bělíček, Palivec (49. Štědrý) – Bažo, Janko (49. Brewer), Bell (49. Lukeš).

Poslední utkání sezony jsme zahájili rozpačitě a Tepličtí si hned v úvodu vytvořili dvě dobré šance, z nichž druhá skončila dokonce na tyči. Po dvaceti minutách jsme zahrozili i my, Bažova křižná střela však šla těsně mimo, o minutu později nastřelili Tepličtí pro změnu břevno. V poslední minutě prvního poločasu Bell skvěle vystihl rozehrávku hostů, místo střely však volil v dobré pozici ještě přihrávku a dobrá příležitost tak brankou neskončila. Začátek druhého poločasu patřil opět Teplicím, tentokrát však i brankově. Nejlepší hráč hostů, reprezentant Šilhan se prosmýkl do pokutového území a mezi nohama prostřelil Rouba. O chvilku později se však David Roub vyznamenal, když zlikvidoval další šanci hostů. V 58. minutě se nám podařilo vyrovnat, když zblokovanou střelu Mentbergera dopravil Lauko do sítě. Vítězný gól Dukly vstřelil Bažo z penalty, nařízené za faul brankáře na Lukeše. Nic na tom nezměnila ani další šance teplických hráčů, kteří chytře rozehráli ještě při našich gólových oslavách. Roub však opět Šilhana vychytal.

Tomáš Kulvajt: „Extrémní podmínky (teplota přes 30°C) a obrovsky cenné vítězství proti týmu s několika reprezentanty charakterizovalo celé naše jaro. Kluci se nevzdali ani za nepříznivého stavu a aktivní hrou dokázali zápas otočit. Tepličtí hráli velmi dobře a jejich rychlí útočníci nám dělali velké problémy. Množství šancí soupeře jsme dokázali odvracet dobrou defenzívou, pohotovými zákroky brankáře, ale přiznejme často i se štěstím. Kluci tak udělali úspěšnou tečku za vydařenou sezónou, ve které se postupnými kroky dokázali zlepšovat a v první sezóně mezi českou elitou mladšího dorostu svými výkony udělali sobě i celé Dukle velmi dobré jméno.“