clanek-1
  • U16

  • 27.05.2015

Mladší dorostenci obsadili na mezinárodním turnaji ve Francii 5. místo

O víkendu dorostenci absolvovali mezinárodní turnaj na předměstí Lille. Cestu spojili i s návštěvou fotbalové akademie Lille, kde vyrůstala i jedna z největších současných fotbalových hvězd Eden Hazdard. Celkově se náš tým umístil na 5. místě a brankář Marek Pakeš byl zvolen nejlepším brankářem turnaje.

Turnaj pro kategorii U17 při účasti týmů z Francie, Belgie, Polska, Alžírska a výběru Konga rozehrála Dukla v sobotu. "První utkání s belgickým Mouscronem jsme ztratili minutu před koncem brankou na 1:2, takže vstup do turnaje nebyl úplně šťastný. Další dva sobotní zápasy jsme však zvládli velmi dobře a po dvou jednobrankových výhrách nad francouzskými týmy Les Abymes a V.A.M. jsme se mohli těšit na další den," popisuje trenér kategorie do 16 let, Tomáš Kulvajt.


Hned druhý den dopoledne kluci nastoupili proti silnému výběru z Konga, který byl tvořen pouze konžskými hráči, působícími v Evropě. "V úvodu jsme mohli jít do vedení, hlavička Janka však skončila na břevně. V dalším průběhu se hra přelévala od jedné branky k druhé, gól však nepadl. Po zbytek dne jsme tak čekali na další výsledky, které by nás mohli posunout do semifinále. Bohužel se tak nestalo. Konžský výběr v posledním zápase skupiny porazil belgický Mouscron 2:0 a tím nás odsunul na třetí místo," dodává trenér Kulvajt.


V pondělí čekal tým Dukly v bojích o umístění nejprve čtvrtý tým druhé skupiny, francouzský Mons. "Po brankách Baža a Janka jsme přesvědčivě zvítězili 2:0 a mohli tak nastoupit k poslední mu zápasu o 5. místo proti dalšímu francouzskému týmu Roubaix. Hned v druhé minutě se prosadil po rohu Bělíček, a i když jsme měli další brankové příležitosti, gól už nepadl. S bilancí jedné porážky, jedné remízy a čtyř vítězství jsme tak obsadili skvělé páté místo," komentuje úspěch klubu trenér a dodává: "Kluci svým projevem nejen na hřišti, ale i mimo něj udělali Dukličce skvělé jméno. Po turnaji nás oslovilo několik týmů s žádostí o účast na jiném turnaji v příštím roce, nebo o společný přátelský zápas, který by s námi rád sehrál výběr Konga, ve kterém se v předchozích letech objevil i hráč našeho áčka Budge Manzia. Zároveň jsme od organizátorů turnaje bezprostředně po vyhlášení výsledk ů dostali nabídku na účast v příštím, již dvacátém ročníku turnaje, kterou jsme s poděkováním rádi přijali."

Z našeho velmi dobrého týmového výkonu však vybočoval i jeden individuální. Brankář Marek Pakeš byl organizátory zvolen nejlepším brankářem turnaje a podtrhl tak naše celkově úspěšné vystoupení.


Prohlédnout fotogalerii

Výsledky ve skupině:

FK Dukla Praha U16 - Moucrson (BEL) 1:2
Branka: 13. Bažo (Hamborský, Kubů).
 
FK Dukla Praha U16 - Les Abimes (FRA) 1:0
Branka: 24. Bažo (PK).
 
FK Dukla Praha U16 - V.A.M. (FRA) 1:0
Branka: 5. Kysela (Lauko).
 
FK Dukla Praha U16 - Congo 0:0

Výsledky o omístění:

FK Dukla Praha U16 - Mons (FRA) 2:0
Branky: 5.  Bažo (Kubů, Lauko), 15. Janko.

Zápas o 5. místo

FK Dukla Praha U16 - Roubaix (FRA) 1:0
Branka: 2. Bělíček (Lauko)