clanek-1
  • Články žáci

  • 26.05.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 23. - 24. května 2015

Obě utkání starších žáků skončila stejným výsledkem, bohužel jednou pro Duklu, jednou pro domácí tým Mostu. Mladší žáci porazili v obou případech Meteor.

Česká liga žáků U15, 24. 5. 2015, hř. Albrechtická, Most 

FK Baník Most - FK Dukla Praha 1:4 (1:2)

Branky: 7. Rogers, 25. Vácha, 45. a 50. Štěpánek.
Sestava: Nosek, Ferreira, Studnička, Pelc, Rattay (35. Houha), Trávníček (45. Jůza), Švihálek, Soukup (35. Drozd), Štěpánek (50. Bohdan), Rogers, Vácha.

Pavel Papež: „K naší další hře jsme zajížděli ke klukům do Mostu. Od začátku hry jsme měli nad kluky z Mostu převahu, kterou jsme potvrdili gólem již v sedmé minutě, kdy se pohotovou dorážkou prosadil Čoky. Po vstřelené brance jsme měli stále více ze hry, ale další branku se nám nepovedlo přidat a tak mostečtí chlapci využili svůj brejk ke vstřelení branky. Stav 1:1 však netrval dlouho, protože zanedlouho se prosadil Kuba Vácha, který pokračoval v souboji s domácím stoperem až do konce a nakonec z toho vytěžil naši vedoucí branku. Po poločasové přestávce jsme ještě přidali dvě branky zásluhou Dejva Štěpánka, který tak podtrhl dobrý výkon v zápase. Kluky za předvedenou hru musíme pochválit, i když se tam někdy objevilo zbytečné „tahání míče“ a nezodpovědné bránění hráče v naší šestnáctce. Děkujeme také rodičům a příbuzným, kteří nás přijeli do Mostu podpořit, a věříme, že nám přijdou fandit na hřiště do Ruzyně, kde své síly poměříme s chlapci z Plzně."

Česká liga žáků U14, 24. 5. 2015, hř. Albrechtická, Most 

FK Baník Most - FK Dukla Praha 4:1 (2:1)

Branky: Jarovský (Novák).
Sestava: Basl - Peake (55. Janda), Linhart (36. Urban), Neruda, Ludvíček - Dostál, Kozel, Podzimek (65. Šerák) - Janků (45. Vožický), Jarovský, Novák.

Erik Čala: "Domácí dnes využili své fyzické přednosti jak ve vlastním vápně tak i v tom našem. Dnes se nám opět nedařilo držení míče nahoře a často jsme domácím odevzdávali míč nepřesnou nebo pomalou přihrávkou. V průběhu utkání jsme se i přesto dostali několikrát do slibných šancí a měli jsme silnou pasáž, kdy to vypadalo, že utkání otočíme v náš prospěch, ale povedlo se nám skórovat pouze jednou. Nevyužity zůstaly další šance Berta i dvě velké šance Novase ještě za stavu 2:1. Před koncem utkání domácí proměnili ještě dvě pološance a upravili tím na výsledný stav 4:1."

Pražský přebor starších žáků, 23.5.2015

ČAFC Praha - FK Dukla Praha 2:7 (2:1)

Branky: Popovič (Elmo, Janda), Kadlec (Tvrdík), Elmo (Tvrdík, Novichikhin), Kadlec (Tvrdík), Holoubek (Elmo), Matoušek (Elmo), Peake (Popovič).
Sestava: Šerák - Kadlec, Novichikhin, Švarc, Janda (Peake) - Matoušek, Popovič, Dvořák - Holoubek, Tvrdík, Elmo.

Erik Čala: "Utkání se od první minuty neslo v naší režii. V prvním poločase předvedli kluci několik výborných náběhů a pasů za obranu, jak po zemi tak vzduchem. Povedlo se nám dát 4 hezké góly. Prvních 15 minut druhého poločasu jsme ale ubrali a měli jsme hluchou chvilku. Po pátém gólu jsme ale opět v utkání dominovali a přidali ještě další góly a bohužel, ještě hodně povedených akcí skončilo na gólmanovi domácích nebo na konstrukci branky. Určitě nám ale chybělo častější otáčení hry a hlavně bylo časté zbytečné přidržovaní míče v situacích, kde bylo na výběr několik výhodnějších variant řešení."

Česká liga žáků U13, 23. 5. 2015, UMT Štěpničná 

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha 6:11 (2:4)

Branky: Novotný J. 4x, Greguš 2x, Kozojed, Spáčil, Mlejnek, Kočí, Ciolek.
Sestava: Bičiště – Kočí, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Hypius, Greguš, Ciolek, Ladislav, Mlejnek, Noll, Šebrle, Kozojed, Houška, Mejdr, Šátek.

Jaroslav Žipaj: "Do utkání s Meteorem jsme nevstoupili úplně šťastně. Na jedné straně hřiště jsme nebyli tak koncentrovaní a umožnili jsme soupeři jít do dvoubrankového vedení. Na straně druhé se nám záhy zranil Šeby, a tak jsme museli většinu poločasu odehrát bez střídaní, což bylo na pohybu některých kluků dost znát. Kluci ale zůstali silně na hřišti a ještě do poločasu jsme po hezkých akcích na obou hřištích dokázali skóre otočit. Do druhého poločasu jsme nastoupili s úmyslem hrát kombinačně rychleji a především efektivněji uprostřed hřiště bez zbytečného dlouhého vezení míče a zbytečných nevynucených chyb. To se nám dařilo především na jedné straně, kde jsme měli výraznou herní převahu, i když je nutno podotknout, že soupeř neustále hrozil a jeho rychlé protiútoky nám dělaly nemalé problémy. Tyto situace ale kluci povětšinou silně zvládli a zaslouženě zvítězili. Na straně druhé jsme ale opět několikrát inkasovali ze standardních situací, ve kterých jsme nebyli dostatečně silně a zodpovědně."

Česká liga žáků U13, 23. 5. 2015, UMT Štěpničná 

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha 21:3 (2:6)

Branky: Zíka 3, Villaseca 3, Jakoubek 3, Štepán 2, Hollerbach 2, Beznoska 2, Teplý 2, Bárta 1, Fojt 1, Peake 1, Tomek 1, Fišer 1.
Sestava: Spilka, Ulman, Bárta, Beznoska, Blažek, Dragošek, Fišer, Fojt, Hollerbach, Hořt, Jakoubek, Komárek, Korseko, Krenciv, Mareš, Novotný, Peake, Štěpán, Teplý, Tomek, Villaseca, Zíka.

Tomáš Konder: "V sobotu jsme nastoupili proti týmu Meteoru Praha. První polovina utkání nebyla z naší strany optimální, i přes upozornění před zápasem došlo k určitému podcenění soupeře. Dělali jsme zbytečné chyby v rozehrávce, kvalita přechodové fáze nebyla dobrá, chyběl důraz v soubojích. Nebyli jsme kompaktní při defenzivní a ofenzivní činnosti a na míči jsme nesprávně vyhodnocovali situace. Soupeř toho samozřejmě využil a ujal se vedení 2:1. I když naši hráči měli více ze hry a soupeře přehrávali, kluci z Meteoru často hrozili z rychlých protiútoků, jen díky nepřesnosti a kvalitě našich brankářů nevstřelili více branek. Druhý poločas už byl jasně v režii naších hráčů, hra se odehrávala hlavně na polovině soupeře a bylo to jen o překonání obranného bloku a kvalitním zakončení do soupeřovi brány. Celkový počet vstřelených branek se zastavil na čísle 21. Pořád se potýkáme s opakovanou nedostatečnou koncentrací na zápas u některých hráčů, hlavně v úvodu utkání. Je nutné si uvědomit, že do každého zápasu je potřeba nastoupit plně koncentrovaně od první až do poslední minuty zápasu!"