clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 21.05.2015

Juliska se loučí s premiérovým ročníkem SYNOT ligy

Dukla v sobotu odehraje domácí derniéru v ročníku 2014/2015. V rámci 29. kola SYNOT ligy přivítá mužstvo Luboše Kozla šestý celek soutěže, jehož trenérem je Petr Rada, který v dresu našeho „A“ mužstva působil v letech 1979 – 1988 a 1989 – 1992, v dresu Dukly vstřelil 19 ligových branek.

Teplice jsou po 28 odehraných kolech na šestém místě ligové tabulky a žlutomodří tak stále mohou bojovat o účast v pohárové Evropě, z tohoto pohledu bude pro svěřence trenéra Rady utkání na Julisce velmi důležité. Teplice mají dvě kola před koncem soutěže bilanci 9 výher, 11 remíz, 8 proher a skóre 39:29. 

Teplice ve 28. kole SYNOT ligy přivítaly na domácím hřišti Příbram a souboj sousedů v tabulce skončil nerozhodným výsledkem v poměru 1:1. Za Teplice vyrovnával v 51. minutě Roman Potočný, jeden z největších objevů letošního ročníku nejvyšší soutěže. Trenér Petr Rada zhodnotil utkání pro oficiální web SYNOT ligy. „Co se výsledku týče, jsem zklamaný. Dostala nás do nevýhody individuální chyba. Reálné je všechno, ale myslím si, že Příbram si to už pohlídá. K rozhodčím se nebudu už vyjadřovat, mám rád svoje peníze. Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli, to je všechno. Hráčům nemůžu za druhý poločas nic vytknout, ale to vlastně ani za ten první. Jenom ten inkasovaný gól byl zbytečný. Co se týká mého dalšího angažmá v Teplicích, tak je to otevřené, musíme si s vedením sednout,“ uvedl zkušený trenér.

Tým z teplických Stínadel se spoléhá zejména na brankáře Tomáše Grigara, který má jako jediný teplický hráč odehráno 2520 minut, tudíž všech 28 ligových utkání. Dále patří ke stabilním hráčům základní sestavy Admir Ljevakovič, který ovšem splnil svůj „standard“ a proti Příbrami obdržel 12. žlutou kartu v letošním ročníku a na Dukle nebude moci nastoupit. Mezi další opory patří David Jablonský, Jan Krob, Franci Litsingi či Egon Vůch. Za zmínku stojí i Roman Potočný, jenž ještě na podzim hrál divizi za Sokol Brozany, nyní ale nastupuje v ligovém „A“ mužstvu Teplic a má na svém kontě čtyři ligové branky. 

Po sedmi dosavadních zápasech v české nejvyšší soutěži mají Teplice lehce pozitivnější bilanci ze vzájemných duelů. Ze sedmi odehraných zápasů vyhrála Dukla dvakrát, dvakrát remizovala a třikrát zvítězily Teplice. Skóre z těchto vzájemných zápasů je 9:9.

Trenér Luboš Kozel uvedl: "Teplice mají ofenzivně laděné mužstvo s rychlostně vybavenými hráči, umí si počkat na příležitost a využít rychlé protiútoky a standardní situace, ve kterých budou mít výškovou výhodu. Na to si musíme dát pozor. My budeme chtít napravit poslední venkovní výsledky. Na jaře se nám v domácím prostředí daří a rádi bychom to potvrdili i v tomto utkání a rozloučili se s našimi fanoušky vítězstvím."

Po dvou venkovních utkáních v řadě čeká hráče Dukly loučení s domácími fanoušky, ve kterém budou chtít uspět. Proti Teplicím nečeká naše mužstvo jednoduché utkání, ale věříme, že tři body zůstanou na Julisce!

Poslední utkání soupeře:
FK Teplice - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 51. Potočný - 45. Matějů. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Fišer. ŽK: Ljevakovič - Suchan, Zápotočný, Matějů. Diváci: 2 036.
FK Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Litsingi (89. Kapolongo), Balász (81. Vůch) - Potočný. Trenér: Rada.
1.FK Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Nitrianský (90.+1 Tregler), Pilík, Suchan (89. Fořt), Hnaníček, Zeman - Bednář. Trenér: Tobiáš.


Poslední vzájemné utkání:
FK Teplice - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 54. Krob z pen. ŽK: Nivaldo, Grigar, Krob - Hanousek, Jeřábek, Považanec, Štětina, Beger.  Rozhodčí: Královec - Kordula, Vysloužil. Diváci: 2920.
FK Teplice: Grigar - Lüftner, Hošek, Urma, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi (87. Táborský), Nivaldo (77. Melunovič) - Mahmutovič (46. Kapolongo). Trenér: Ščasný.
FK Dukla Praha: Chudý - Karavajev, Štětina, Jeřábek, Polom - Považanec (71. Krmenčík), Gedeon, Hanousek - Nestor (36. Berger), Beauguel, J. Mareš (84. Čajič). Trenér: Kozel.