clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 21.03.2012

Duel vyrovnaných soupeřů: Dukla míří do Příbrami

P R A H A - Přímý zápas o šestou příčku v tabulce čeká na Duklu v pátek, kdy nastoupí v Příbrami. Ta je v tabulce sedmá jen vinou horšího skóre. Utkání 22. kola Gambrinus ligy začíná v pátek ve 20.15 hodin.

Oba soupeři nasbírali v dosavadním průběhu soutěže 31 bodů. V případě Dukly se jedná o osm výher a sedm remíz, Příbram má bilanci devět výher – čtyři remízy – osm porážek. V minulém kole remizovali svěřenci trenéra Vavrušky na půdě Mladé Boleslavi 2:2. Ve středočeském derby přitom vedli už o dvě branky, domácím se ale podařilo vyrovnat díky trefám v 77. a 89. minutě.

Do zápasu v Boleslavi trápila příbramské fotbalisty koncovka. V předchozích čtyřech jarních kolech nevstřelili ani jeden gól. „Chtěli jsme dát konečně gól, abychom se zbavili tlaku. A zadruhé jsme si přáli uhrát nějaké body. Bod bereme,“ říkal David Vavruška spokojeně po posledním duelu. Vrásky mu však přidělalo zranění Hejdy a Divíška. „K utkání s Duklou připraveni nebudou,“ uvedl příbramský kouč pro klubový web.

Jeho tým v zimě opustil kanonýr Tomáš Wágner, který na podzim nastřílel sedm branek a následně zamířil do Viktorie Plzeň. Odešli také Valenta, Macháček nebo například Ricka. Posilou se stal talentovaný záložník Kraus z Bohemians 1905, dále byl tým doplněn o klubové odchovance.

Nyní se Příbram připravuje na Duklu, která na podzim Středočechy zdolala na svém hřišti 2:1. V nádherném zápase plném šancí se za domácí trefili Jan Vorel a Marek Hanousek.

„Příbram je nebezpečným soupeřem. Viděl jsem ji v posledním zápase v Mladé Boleslavi, kde mohla vyhrát. Nic lehkého nás nečeká. Sice měli problém se střílením branek, ale byla pouze otázka času, kdy dokážou nahradit Wágnera, protože ofenzivní styl jim zůstal a do šancí se dostávají v každém zápase. Nejsme však v situaci, abychom si nemuseli věřit a rozhodně budeme chtít v Příbrami uspět,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Přímý přenos utkání vysílá televize Nova Sport.

Poslední utkání našeho soupeře

Mladá Boleslav - Příbram 2:2 (0:1)
Branky: 77. Zahustel, 89. Rolko - 42. Hejda, 72. Šlapák. Rozhodčí: Drábek - Dobrovolný, Košec. ŽK: Kalina, Kulič - Koukal, Pleško, Mareš. Diváci: 4483.
Příbram: Hruška - Štochl, Hejda (90. Andrejevič), Krejčí, Divíšek (24. P. Pilík) - Mareš (90+3. Kraus), Koukal, T. Pilík, Pleško - Šlapák, Krbeček. Trenér Vavruška.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha – 1.FK Příbram 2:1 (1:1)
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek – 39. Wágner. ŽK: Lietava, Vorel - Valenta. ČK: 27. Ricka. Rozhodčí: Královec – Zlámal, Wilczek. Počet diváků: 1 858.
Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal – Hanousek, Gedeon, Malý (79. Podrazký) – Berger (90. Markovič), Lietava, Pázler (46. Svatonský). Trenér Kozel.
Příbram: Hruška – Štochl, Krejčí, Hejda (15. Ricka), Pleško – Mareš, Koukal, Tarczal, Pilík (71. Valenta) – Wágner, Šlapák (83. Papšys). Trenér Vavruška.