clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.04.2015

Dukla přivítá hradecké Votroky

První květnová sobota na Julisce se ponese ve znamení souboje se sestupem ohroženým Hradcem Králové. Tým Luboše Kozla bude chtít v duelu s 15. celkem SYNOT ligy napravit nepříznivý výsledek z Příbrami.

Východočeši se v rámci 25. kola SYNOT ligy utkali s Dynamem České Budějovice, dalším mužstvem, které straší vidina sestupu do druhé nejvyšší soutěže. Nakonec se tyto dva celky rozešly smírným výsledkem 2:2. Hradec měl sice nakročeno ke třem bodům, když po brankách Vaněčka a Čermáka vedl už 2:0, ale jihočeské mužstvo dokázalo srovnat stav utkání. V 66. minutě snížil Varadi a v 86. vyrovnal Volešák z penalty na konečných 2:2. 

Utkání zhodnotil trenér Hradce Róbert Barborík pro oficiální web SYNOT ligy. „V úvodních zhruba dvaceti minutách byl soupeř lepší. Ve druhé polovině první části jsme začali víc hrát po zemi a dostali jsme se do dvougólového vedení. Po přestávce zase začali lépe domácí a po brance se vrátili do zápasu. Nedokážu posoudit situaci před vyrovnáním. Byla to skrumáž, kterou rozhodčí vyřešil penaltou. Ale na druhou stranu my jsme mohli i tak zvítězit, měli jsme ve druhém poločase dvě jasné šance.“

Votroci, jak se východočeskému celku přezdívá, se tak nachází na 15. příčce SYNOT ligy. Na 14. tým tabulky, Slavii Praha, ztrácí šest bodů a do konce soutěžního ročníku zbývá odehrát pět kol.

 "Hradec je fotbalový, utkání ztrácel až v závěru a nevím o žádném, kde by ho jednoznačně soupeř přehrál. Na krajích mají rychlostní typy hráčů a vepředu útočníky, kteří umí dát gól, jako Dvořák a Vaněček, který sice začíná po zranění, ale v Budějovicích ukázal, že je gólový hráč. V tomhle jsou hodně nebezpeční," uvedl na adresu východočeského celku trenér Dukly Luboš Kozel.

Stálicí v hradeckém mužstvu je Tomáš Holeš. Reprezentant České republiky do 21 let nechyběl v hradeckém dresu ani minutu a nastoupil ke všem duelům letošního ročníku SYNOT ligy. Mezi další opory Hradce, které mají v dosavadním ročníku odehráno nejvíc minut, patří brankář Tomáš Koubek a hráči v poli Pavel Dvořák, Adrian Rolko David Štípek, Emir Halilovič či Aleš Čermák. 
Ze všech celků hrajících letošní ročník nejvyšší soutěže, má Dukla právě s Hradcem nejlepší bilanci v rámci samostatné české ligy. Ze sedmi dosavadních vzájemných duelů dokázala Dukla šestkrát zvítězit a jednou skončil zápas s Hradcem remízovým výsledkem. Skóre ze vzájemných duelů je 16:3 ve prospěch Dukly. 

Je zřejmé, že Duel s východočeským celkem, který bojuje o „holé přežití“ v nejvyšší soutěži, nebude jednoduchým zápasem. Věříme ale, že Dukla napraví zaváhání z Příbrami, potvrdí dobrou bilanci, kterou s Hradcem má, a na Julisce zůstanou všechny body. 

Poslední utkání soupeře:
SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 2:2 (0:2)
Branky: 66. Varadi, 88. Volešák z pen. - 31. Vaněček, 44. Čermák. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Caletka. ŽK: Novák, Varadi, Kalod - P. Černý, Čermák, Plašil. Diváci: 1 789.
SK Dynamo Č. Budějovice: Fryšták - Janotka (66. Kalod), Lengyel, P. Novák, Machovec - Pešek, Benát, Řezáč, Chrien (46. Volešák), Funda (57. Michal Škoda) - Varadi. Trenér: Cipro.
FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Štípek (77. Halilovič), P. Černý, Čermák (87. Rolko), Malinský (83. Shejbal) - P. Dvořák, Vaněček. Trenér: Barborík.


Poslední vzájemné utkání:
FC Hradec Králové - FK Dukla Praha 2:4 (1:2)
Branky: 4. Halilovič, 55. Dvořák - 45. a 85. Beauguel, 37. Čajič, 74. Považanec.  Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock. ŽK: Černý - Jeřábek, Štětina, Beauguel. Diváci: 2030. 
FC Hradec Králové: Kuciak - Holeš, Rolko, Plašil, P. Mareš (81. Prokeš) - Štípek, P. Černý (74. Kotiš), A. Čermák, Shejbal (51. Vaněček) - Halilovič, P. Dvořák. 
FK Dukla Praha: Rada - Karavajev, Jeřábek, Štětina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon - Berger (79. Nestor), Čajič (63. Považanec), Jakub Mareš (83. Krmenčík) - Beauguel.