clanek-1
  • Články žáci

  • 21.04.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 18. - 19. dubna 2015

Starší žáci o víkendu přivítali týmy Baníku Most a v obou případech zvítězili. Mladší žáci naopak zajížděli do Sokolova, kde remizovali a zvítězili. Další utkání čeká starší žáky v sobotu v Plzni a mladší žáci přivítají týmy Ústí nad Labem.

3.kolo České ligy žáků U15 - sestup, 18. 4. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Baník Most 5:0 (1:0)

Branky: 43. a 63. Rogers, 33. Studnička, 54. Štěpánek, 67. Kadlec.
Sestava: Nosek, Trávníček (35. Ferreira), Štěpánek, Studnička, Rattay, Drozd (35. Soukup), Švihálek, Houha (35. Rogers), Donát (35. Pelc), Jůza (43. Fyman), Kadlec.

Pavel Sedláček: "Kluci v další hře v žákovské lize přivítali hosty z Mostu. Ve velice příjemném počasí se hrál v Ruzyni v první půli oboustranně otevřený a zajímavý fotbal. Těsně před přestávkou jsme šli do vedení zásluhou krásného přímého kopu Štěpána Studničky. Ve druhém poločase jsme předvedli zejména v útočné fázi výborný výkon a zaslouženě vstřelili další čtyři branky. Po většinu času jsme kontrolovali hru a kromě gólů bylo k vidění spousta dalších skvělých akcí. Pochvalu zaslouží i chytající Jáchym Nosek, který opět vychytal nulu. Děkujeme klukům za krásné fotbalové představení, stejně jako mosteckým, kteří předvedli sympatický výkon a těšíme se na další utkání."

3.kolo České ligy žáků U14 - sestup, 18. 4. 2015, Ruzyně 

FK Dukla Praha - FK Baník Most 4:1 (2:1)

Branky: Hodek, Podzimek (Kozel), Jarovský 2 (Janků 2).
Sestava: Basl - Ludvíček, Vožický, Urban (36. Linhart), Janda - Havlíček, Neruda (36. Jarovský), Podzimek - Hodek, Kozel, Janků.

Tomáš Večeřa: "Po pěkném vysunutí za obranu, kdy naši stopeři neodcouvali nákop, se hosté ujali vedení 1:0. Intenzita utkání se stupňovala. Hráči Mostu přitvrdili hru, což nám přineslo více standardních situací (dobře jsme si kryli míč, ale v některých případech jsme mohli hrát s míčem rychleji)! Na 1:1 vyrovnal po parádně zahraném ´přímáku´ Hody. Z další standardky se prosadil Podzim po pase od Kozlika. A do šaten jsme odcházeli s příjemným pocitem z otočeného výsledku. Do druhého poločasu jako uragán vstoupil Bert “Ibra” a během 10 minut vstřelil dvě branky. Místo toho, abychom využili získaného sebevědomí, a ještě více kontrolovali hru, se do hry naopak dostali hosté. Větší šanci si ale nevypracovali a my dále hrozili z brejků. Je skvělé, že si dokážeme vytvářet šance, dále se tedy budeme více zaměřovat na kvalitu ofenzivních a defenzivních činností hráče."

20. kolo České ligy žáků U13, 19. 4. 2015

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha 4:4 (4:2)

Branky: Novotný J. 2x, Šátek, Šebrle.
Sestava: Bičiště – Kozojed, Mejdr, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Šátek, Kočí, Hypius, Noll, Greguš, Ciolek, Ladislav, Šebrle, Peake, Mlejnek, Štefan.

Jaroslav Žipaj: “V utkání s Baníkem jsme měli velkou herní převahu a prakticky celé utkání jsme museli otevírat výborně bránící šestičlenný obranný blok. Na obou polovinách jsme si ale museli dávat pozor na rychlé protiútoky domácích, kteří využívali každou možnost zaútočit do otevřeného prostoru na naší polovině. Tyto brejky jsme zvládli eliminovat jenom ve ¾ utkání. Na jedné polovině hřiště v I. poločase jsme bohužel nebyli dostatečně koncentrovaní a taky nám vázla součinnost obránců s brankářem. Těchto našich chyb dokázal soupeř využít a 4x skóroval. Ve II. poločase jsme pokračovali v dobíjení vápna domácích a vypracovali jsme si i dostatečné množství šancí na otočení utkání. Ve většině případů nám ale scházel potřebný klid v zakončení, nebo nás v rozhodujících chvílích zradil první dotek či neefektivní výběr řešení. Opět jsme se přesvědčili, že práce na detailech provedení jednotlivých herních činností má svoje opodstatnění a že je nutné se v těchto činnostech neustále zdokonalovat. Za přístup a neustálou snahu s vývojem utkání něco udělat zaslouží kluci pochvalu.”

20. kolo České ligy žáků U12, 19. 4. 2015

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha 4:13 (1:6)

Branky: Štepán 3, Dragošek 2, Novotný 2, Villaseca 1, Fišer 1, Jakoubek 1, Bárta 1, Loffler 1.
Sestava: Spilka, Ulman, Krenciv, Divín Fišer, Bárta, Dragošek, Fojt, Hollerbach, Jakoubek, Komárek, Löffler, Mareš, Novotný, Tomek, Villaseca, Zíka, Divín, Beznoska, Štepán.

Tomáš Konder: "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, na jedné polovině jsme soupeře od začátku začali přehrávat a diktovali jsme tempo hry. Bylo k vidění několik povedených kombinací, po kterých jsme vstřelili hezké branky. Proti druhé, kvalitnější polovině týmu Sokolova bylo utkání od začátku vyrovnané. Diváci mohli vidět kvalitní utkáni se šancemi na obou stranách. Druhý poločas se odehrál ve stejné režii a celkem se nám podařilo vstřelit 13 branek, co je určitě pozitivní. Chtěl bych kluky pochválit za přístup a nasazení v zápase. Poděkování patří i našim rodičům, kteří naše hráče podporují a povzbuzují i na venkovních zápasech."