clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.04.2015

Potvrdí Dukla dobrou formu i v Příbrami?

Po dvou bezbrankových remízách zaznamenala Dukla dvě vítězství v řadě. Potvrdí vzestupnou formu naše "A" mužstvo u Litavky, kde se utká s Příbramí? Utkání je na programu v sobotu od 17 hodin.

Ani Příbram nezaznamenala v posledních kolech špatné výsledky. V posledních dvou kolech, které středočeši odehráli proti mužstvům ohroženým sestupem, Hradci Králové a Českým Budějovicím, si připsali šest bodů. Příbramské mužstvo tak pomalu šplhá tabulkou. Na osmém místě ztrácí hráči od Litavky na Duklu dva body.


V posledním utkání vyhrála Příbram v Hradci Králové. V hodně diskutovaném utkání byly nařízeny tři pokutové kopy - jeden pro domácí Votroky, dva pro Příbram. Hosté, konkrétně Roman Bednář, jednu penaltu zahodili. I tak si mužstvo trenéra Tobiáše odvezlo z východu Čech tři body za vítězství 3:2. Trenér Příbrami utkání zhodnotil pro oficiální web SYNOT ligy. " Zajímavé utkání, pro Hradec asi mnohem důležitější a oni k tomu tak přistoupili. Nechytili jsme začátek, o přestávce jsme si řekli, že tudy cesta nevede a ukážeme, že jsme charakterní tým. Po přestávce už to bylo o něčem jiném. Ovládli jsme hru, vytvořili jsme si spoustu šancí, na utkání venku opravdu hodně. První poločas, protože to nebylo poprvé, pro mě ale byl varovným prstem. Hradec hrál dobře, kdyby tohle předváděl na podzim, nebyl by tam, kde je teď," uvedl trenér, který je znám svou nápaditostí při vymýšlení, jak zahrávat standardní situace.

Osa příbramského kádru je poměrně jasná a pevně daná - nejvíce minut mají odehráno Tomáš Pilík a Josef Hnaníček, kteří nastoupili ke všem 24 zápasům Příbrami v SYNOT lize. Dále trenér Tobiáš spoléhá na Tomáše Zápotočného, Martina Filla či Tomáše Hájovského. Nelze ani opomenout v dobré formě hrajícího Martina Zemana, který Hradci vstřelil dvě branky.

A jak nahlíží na Příbram trenér Dukly? "Příbram je typicky domácí mužstvo, v domácím prostředí dělá většinu bodů. Čeká nás soupeř, který má výborně vypracovanou defenzivní fázi a rychlý přechod do protiútoku, navíc má ve většině utkání velmi silné standardní situace, pro které má hráče, kteří je umějí zahrávat, jako například Zeman, a jsou důrazní v koncovce, například útočník Bednář. Nebude to jednoduché, ale my se momentálně nacházíme ve slušné formě a poslední úspěšné výsledky zvedly náladu i formu některých hráčů, takže se ji budeme snažit potvrdit i v sobotu v Příbrami."

Utkání v Energon Areně, jak se stadion u Litavky jmenuje, je na programu v sobotu 25. dubna od 17 hod. Přijeďte podpořit Duklu!

Poslední utkání soupeře:

FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:3 (2:0)
Branky: 12. z pen. a 21. P. Dvořák - 55. z pen. a 70. Zeman, 80. Pilík.  Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Plašil - Matějů, Pilík. ČK: 54. Plašil. Diváci: 2 900.
FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Trubač (77. Vaněček), P. Černý (85. Rolko) - Štípek, Halilovič (57. Shejbal), Čermák - P. Dvořák. Trenér: Barborík.
1. FK Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Suchan (78. Krameš) - Pilík (86. Moulis), Fillo (90.+2 Tregler), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.


Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Arnošt. Diváci: 734.
FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Čajič (62. Považanec) - Berger (75. Néstor), Beauguel, Krmenčík. 
1. FK Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Pilík (90. Hajrapetjan), Hnaníček, Deli, Fillo (78. T. Krbeček), M. Zeman (90. Krameš) - Řezníček.