clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.04.2015

Na Julisce se představí třetí celek SYNOT ligy

Duklu čeká velmi těžký soupeř v rámci 24. kola nejvyšší soutěže, do Dejvic totiž zavítá FK Baumit Jablonec, tedy mužstvo s těmi nejvyššími ambicemi, které navíc drží sérii sedmi ligových zápasů bez prohry.

Severočeské mužstvo nastoupilo v posledním ligovém zápase na domácí půdě proti předposlednímu Hradci Králové. Výsledkem bylo jednoznačné vítězství domácího celku, který vstřelil „Votrokům“ čtyři branky a ani jednou neinkasoval. O dvě branky se postaral Ján Greguš a po jedné si připsali Lukáš Masopust s Filipem Novákem, který je s devíti zásahy nejlepší střelec Jablonce. 

Utkání proti východočeskému celku zhodnotil trenér Jaroslav Šilhavý pro oficiální web SYNOT ligy. „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, byť to nebylo vůbec jednoduché. Soupeř musí být z výsledku hodně zklamaný, protože se dostal do několika šancí a žádnou neproměnil. Soupeř se nám herně vyrovnal, výsledek asi pro něj musí být trochu šok. Musím pochválit našeho brankáře Hrubého, chytá ve skvělé formě a podržel nás,“ uvedl zkušený trenér. 

Jablonec je po 23 odehraných kolech na třetím místě v tabulce nejvyšší soutěže. Na svém kontě má 15 výher, 5 remíz a 3 prohry. Bodový účet se zatím zastavil na čísle 50, na druhou Spartu ztrácí Severočeši čtyři a na vedoucí Plzeň devět bodů. 
Okolo zkušeného kapitána Tomáše Hübschmana je poskládáno velice kvalitní mužstvo, ve kterém hrají prim talentovaní, přesto už zkušení, hráči. Nejvíce trenér Šilhavý spoléhá na brankáře Vlastimila Hrubého a hráče v poli Luďka Pernicu, Jana Kopice, José Romeru, Martina Pospíšila či Filipa Nováka. Do základní sestavy se navíc vrátil Vít Beneš po dlouhodobém zranění a do základní sestavy „promluvily“ i zimní posily v podobě Jána Greguše či Valerijse Šabaly.  

I přesto, že kvůli čtyřem žlutým kartám nebude moci do zápasu zasáhnout, bude duel Dukly s Jabloncem speciální pro José Romeru. „Dukla mi dala první příležitost hrát v první lize a udělala ze mě lepšího hráče. Za tu šanci budu Dukle navždy vděčný – managementu a samozřejmě i trenérům. Mám zde stále spoustu přátel a mohl jsem si zahrát s vynikajícími hráči. I přesto, že nemůžu hrát, bude to pro mě velmi speciální zápas,“ uvedl španělský obránce. 

A co na adresu soupeře říká trenér Luboš Kozel? "Stačí se podívat na tabulku a počet bodů, který Jablonec doposud získal. De facto na jaře neprohráli. Mají velmi silné a konsolidované mužstvo, které má vyvážené obě dvě fáze. Branky moc nedostávají, a když se jejich soupeř prosadí přes obranu, většinou je podrží brankař Hrubý, který má v lize nejvíce vychytaných nul.  V posledních dvou utkáních dali celkem 7 branek, a i když se jim třeba v zápase nedaří, tak si na svou šanci počkají."

Dukla v nejvyšší české soutěži odehrála s Jabloncem doposud sedm utkání a bilance je lehce na straně našeho mužstva – tři výhry, dvě remízy a dvě výhry soupeře. V duelech Dukly s Jabloncem padá tradičně hodně branek a skóre ze vzájemných duelů je 15:14. Do zápasu nebude moci nastoupit stabilní hráč základní sestavy Marek Hanousek, přesto věříme, že uvidíme atraktivní fotbalovou podívanou s dobrým koncem pro naši Duklu!

Poslední utkání soupeře (Odveta čtvrtfinále Poháru FAČR):

FK Baumit Jablonec - AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 22. F. Novák z pen., 37. Kopic. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Urban. ŽK: Crnkič - Kováč, Vácha. Diváci: 2911. První zápas: 1:2, postoupil Jablonec. 
Jablonec: V. Hrubý - M. Kysela (63. Romera), Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Crnkič (75. Mingazov) - Doležal (89. Rossi). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Miller - J. Brabec, Kováč, Holek, Podaný (79. Schranz) - Vácha - Konaté (84. Picault), Dočkal, Matějovský, L. Krejčí (57. Lafata) - Řezníček. Trenér: Lavička.

Poslední vzájemné utkání:

FK Baumit Jablonec - FK Dukla Praha 6:0 (4:0)

Branky: 37. a 77. F. Novák, 8. Martin Doležal I., 16. Mingazov, 18. vlastní Štetina, 57. Rossi. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Vlasjuk.  ŽK: Berger, Jeřábek (oba Dukla).  Diváci: 2 246.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (81. Čížek), Mignazov (76. Moulis) - Martin Doležal I. (68. Jun). Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina (46. Polom), Matěj Hanousek - Hlinka, Marek Hanousek, Považanec - Berger (64. Jakub Mareš), Beauguel, Krmenčík (76. Néstor). Trenér: Kozel.







Zdroj: http://www.denik.cz/fotbal/boleslav-se-priblizila-evrope-je-v-semifinale-poharu-facr-20150414.html