clanek-1
  • Články žáci

  • 15.04.2015

Výsledkový servis žákovských kategorií z 11. - 12. dubna 2015

Starší žáci na hřišti svého soupeře FK Baníku Sokolov remizovali a prohráli. Mladší žáci přivítali FK Baník Most, se kterým jednou prohráli a jednou zvítězili. Další utkání čeká starší žáky v sobotu na Ruzyni proti Mostu a mladší žáky v neděli v Sokolově.

Česká liga žáků U15, Ne 12. dubna 2015, Sokolov

FK Baník Sokolov – FK Dukla Praha 0:0 (0:0) PK 4:1

Sestava: Nosek, Trávníček (55. Donát), Pelc, Štěpánek, Rattay, Ferreira (45. Popovič), Drozd, Houha, Soukup (35. Jůza), Studnička, Rogers (55. Kadlec).

Pavel Sedláček: „K dalšímu mistrovskému utkání žákovské ligy jsme zajížděli do Sokolova. Sokolovští hráli s velkým nasazením a bojovností, ale naši kluci tento styl hry zvládli. První poločas měl více ze hry tým Sokolova a dokázal si vypracovat dvě příležitosti, které ovšem výborný Jáchym Nosek dokázal zneškodnit. Po změně stran jsme zlepšili držení míče a obraz hry se otočil. Nyní jsme byli více hernějším týmem my. Přišly i příležitosti, bohužel bez gólového efektu. Sokolovští v této fázi utkání hrozili z brejků, ale Jáchym Nosek i tentokrát náš tým podržel. Do tréninku pro nás zůstává impulsem finální fáze a zakončení. Kluci hrají kombinačně dobře, ale gólově se stále ještě neprosazujeme tak, jak bychom si přáli.“


Česká liga žáků U14, Ne 12. dubna 2015, Sokolov

FK Baník Sokolov – FK Dukla Praha 1:0 (0:0)

Sestava: Šerák - Janda, Vožický, Hodek (36.Urban), Ludvíček - Havlíček (36. Podzimek), Dostál, Neruda - Jarovský, Kozel, Novák.

Tomáš Večeřa: „Ve vyrovnaném utkání rozhodla individuální akce útočníka domácích, kdy po zaváhání v rozehrávce úspěšně vyřešil situaci 1v1. Xavi se také dokázal samostatně prosadit přes tři bránící hráče, cíleně šajtlí obstřelil brankáře, ale míč nakonec zastavila tyč. Oba týmy si vypracovaly další 2-3 vyložené šance. Náš tým podržel Jáchym a soupeře při jedné z příležitostí opět tyč po hlavičce Berta.
V závěrečných minutách jsme zatlačili domácí, ale z velmi dobře připravených předfinálních situací se nám nepodařilo vstřelit branku.
Gratuluji týmu Sokolova. Uznání patří i hráčům Dukly za maximální nasazení a touhu utkání zvrátit.“


Česká liga žáků U13, So 11. dubna 2015, Ruzyně

FK Dukla Praha - FK Baník Most 2:14 (0:6)

Branky: Kozojed, Novotný J.
Sestava: Bičiště – Kozojed, Mejdr, Novotný A., Ježek, Spáčil, Novotný J., Pospíšil, Kleček, Šátek, Kočí, Hypius, Noll, Greguš, Šlégr, Ciolek, Pařízek, Ladislav, Šebrle
 
Jaroslav Žipaj: “Mistrovská utkání s Mostem se bohužel opakovaně svrhávají v anti-reklamu na mládežnický fotbal aneb kdo leží, ten neběží nebo nehraje ☹. Přitom oba týmy v utkání předvedou skvělé fotbalové věci, které ale bohužel často zastíní excesy, které hráče obou týmů fotbalově ani lidsky rozhodně dál neposunou. Každopádně i z tohoto utkání si můžeme vzít ponaučení a dál pracovat na komplexním rozvoji kluků. Mosteckým přejeme v budoucnu hodně štěstí.”


Česká liga žáků U12, So 11. dubna 2015, Ruzyně

FK Dukla Praha – FK Baník Most 14:4 (5:2)

Branky: Villaseca 4, Fišer 3, Fojt 2, Zíka 2, Krenciv 2, Jakoubek 1.
Sestava: Spilka, Ulman, Krenciv, Blažek, Fišer, Bárta, Dragošek, Fojt, Hollerbach, Jakoubek, Komárek, Löffler, Mareš, Novotný, Peake, Teplý, Tomek, Villaseca, Zíka.

Tomáš Konder: „První mistrovské utkání na přírodní trávě jsme absolvovali na domácím hřišti v Ruzyni. Soupeřem nám byl tým z Mostu, který udělal za poslední dobu výkonnostní vzestup. Do zápasu jsme vstoupili dosti vlažně, chyběla větší aktivita a kvalitnější pohyb zejména u hráčů bez míče. Nedostupovali jsme v čas k soupeřovým hráčům a nechali jim moc prostoru. Soupeř nás zaskočil svojí aktivní a důraznou hrou a je potřeba přiznat, že nás minimálně první polovinu poločasu přehrával. I díky štěstí a kvalitnímu výkonu našich gólmanů jsme neinkasovali více branek. Výsledek po první půli 5:2 pro Duklu úplně neodpovídal průběhu hry. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a na jedné polovině bylo k vidění vyrovnané utkání, avšak s větší efektivitou na naší straně. Na druhém hřišti jsme začali soupeře jasně přehrávat, začalo se nám dařit i střelecky a bylo k vidění několik hezkých branek. Za zlepšený výkon ve druhém poločase si kluci zaslouží pochvalu, nicméně je potřeba si uvědomit, že do každého zápasu je potřeba nastoupit plně koncentrovaně od první až do poslední minuty zápasu."