clanek-1
  • Články dorost

  • 15.04.2015

Mladší dorostenci o víkendu vyzvali Jablonec

Sobotní utkání proti Jablonci skončilo pro starší sedmnáctku remízou 0:0 a z následného penaltového rozstřelu se radovali hosté (0:1). Mladší šestnáctka dokázala nepříznivý stav z prvního poločasu otočit a zvítězit v poměru 5:1. Další utkání čeká mladší dorostence v neděli 19. dubna proti Bohemians Praha 1905 na hřišti Loko Vršovice.

Česká liga dorostu U17, So 11. dubna 2015, Stadion Přátelství, Strahov

FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec 0:0 (0:0) PK 0:1 

Sestava: Šťovíček - Barták, Kaník, Šimek, Burget (60. Koubek) - Vyleta, Masopust (41.  Král), Vlček (62. Vráblík) - Bagou, Greš, Douděra.

Jan Skoupil: „Utkání s Jabloncem bylo hodně bojovné a plné osobních soubojů. My jsme chtěli navázat na dobré výkony z posledních kol, bohužel se nám to moc nepovedlo. Snahu o dobrou rozehrávku a přesný přechod nám často hatili nepřesnosti i terén. Soupeř využíval jednoduchého založení a spoléhal se na standardní situace. Utkání tak nebylo příliš pohledné a patřilo spíše do podprůměru. Nám chyběla větší odvaha a bohužel dnes i kvalita směrem dopředu. Většina hráčů nenaplnila v utkání svůj herní potenciál, asi bylo kolem zápasu příliš rušno. Věřím, že se v příštím utkání oprostíme od vnějších vlivů a půjdeme s čistou hlavou za daleko lepším výkonem.“


Česká liga dorostu U16, So 11. dubna 2015, Stadion Přátelství, Strahov

FK Dukla Praha – FK Baumit Jablonec 5:1 (0:1)

Branky: 49., 52.  a 77. Janko, 54. Bažo, 68. Lukeš.
Sestava:  Roub – Hamborský, Šmalcl, Mašek, Lauko – Palivec (41. Kott), Bělíček (59. Sejkora), Kubů – Bažo (59. Bell), Janko, Brewer (41. Lukeš).

 V 15. minutě nastřelil Janko po samostatné akci tyč, hosté hrozili převážně ze standardních situací. Nejpovedenější akci si nachystali do poslední minuty prvního poločasu a zakončili ji gólem do šatny. Kluky to však nezlomilo a velkou aktivitou zápas dokázali otočit. Nejprve v 49. minutě Janko vystihl malou domů a po kličce brankáři vyrovnal. O tři minuty později nás stejný hráč poslal do vedení po přihrávce Lukeše a skvělý obrat o další dvě minuty na to dovršil Bažo důrazem v pokutovém území. V 64. minutě Janko neproměnil penaltu po faulu na Bella,  v 68. minutě Lukeš se štěstím proměnil samostatný nájezd – 4:1 a v 77. minutě Janko dovršil hattrick snadnou dorážkou po chybě hostujícího brankáře.

Tomáš Kulvajt: „V druhém domácím utkání za sebou jsme chtěli navázat na dobrý výkon proti Pardubicím z minulého týdne. První poločas se nám to však vůbec nedařilo. Po zisku míče jsme byli nepřesní a často jej znovu ztratili, nebo lacino odevzdali. Naši hru oživila obě poločasová střídání a díky třem rychlým brankám v rozmezí pěti minut se nám podařilo skóre otočit. I díky tomu stouplo ještě více naše sebevědomí, soupeř se naopak dostal do útlumu. Do konce zápasu jsme si vytvářeli další šance, z nichž dvě jsme vyřešili brankově a zápas dotáhli po zlepšeném druhém poločasu do zaslouženého vítězství.