clanek-1
  • Články dorost

  • 24.03.2015

Mladší dorostenci proti týmům z Mladé Boleslavi nebodovali

O víkendu sehrál mladší dorost dvě mistrovská utkání proti týmům FK Mladá Boleslav. Sedmnáctka s týmem z přední části tabulky prohrála 1:4. Šestnáctka prohrála jednogólovým rozdílem 2:3.

FK Dukla Praha U17 - FK Mladá Boleslav U17 1:4 (0:2)

Branka: Bagou.
Sestava: Šťovíček - Barták (65. Masopust), Kaník, Šimek, Koubek (60. Burget) - Vyleta, Král (60. Ulan), Kocourek - Bagou, Vlček, Douděra.

Jan Skoupil: "První domácí mistrovské utkání jsme odehráli na UMT Mikulova proti Mladé Boleslavi. Hosté patří tabulkově k lepším týmům, ale přesto jsme chtěli jít odvážně za dobrým výkonem. Úvod byl oboustranně vyrovnaný, oba týmy se chtěly tlačit do útoku. První dvě šance byly na našich kopačkách, bohužel jsme z nich nic nevytěžili. A se již tradičně prosadil soupeř. Tradičně po rohu a námi darovanou penaltou. Do druhé půle jsme šli s myšlenkou ještě přidat v již tak dobrém výkonu a chytnout se kontaktním gólem. Obojí se nám povedlo. Soupeře jsme začali přehrávat ještě výrazněji a v 60. minutě jsme zaslouženě snížili. S chutí jsme se pustili za vyrovnáním, ale opět nás srazili individuální chyby v defenzivě, po kterých Boleslav celkem jednoduše skórovala. Soupeř zvládl utkání daleko lépe takticky a byl lepší v obou pokutových územích. V poli byla hra na naší straně. Výsledek vypadá jednoznačně, ale v utkání jsme byli hernějším týmem. S chutí do další práce."

FK Dukla Praha U16 - FK Mladá Boleslav U16 2:3 (1:2)

Branky: 13. Mentberger (Kubů) – PK, 56. Mentberger.
Sestava: Šťovíček (41. Roub) – Hamborský, Šmalcl, Mašek, Bell (41. Lukeš) – Mentberger, Kott, Bělíček – Bažo (51. Janko), Kubů, Šolaja (51. Lauko).

V úvodu se šance střídaly na obou stranách, ve 13. minutě se nám podařila akce středem a po faulu na Kubů proměnil penaltu Mentberger. Do poločasu boleslavští skóre otočili díky přesně zakončeným standardním situacím. I ve druhém poločasu byly šance na obou stranách. O vyrovnání se postaral opět Mentberger, který pohotově vrátil do prázdné branky špatný odkop brankáře hostů. Rozhodnutí přišlo minutu před koncem po našem zaváhání ve středu pole, kde boleslavští získali míč a po vtipné kolmici a přesné střele vstřelili vítězný gól.

Tomáš Kulvajt: "Na šance jsme vyrovnané utkání dvou odlišných herních pojetí zvládli kombinačně mnohem lépe, než minulý týden v Plzni. Z vytvořených šancí jsme však nebyli tak efektivní. Boleslav potrestala naši nedůslednost při dvou standardkách a dále hrozila rychlými kontry, přesto jsme zaslouženě vyrovnali. Na gól minutu před koncem už jsme však zareagovat nedokázali."