clanek-1
  • Články žáci

  • 17.03.2015

Mladší žáci proti Českým Budějovicím zvítězili i prohráli

V sobotu přivítaly týmy starších žáků družstva Českých Budějovic. Starší patnáctka na konci zápasu inkasovala jedinou branku utkání a prohrála 0:1, mladší čtrnáctka nekompromisně zvítězila 3:0.

FK Dukla Praha U15 - SK Dynamo České Budějovice U15 0:1 (0:0)

Sestava: Nosek, Ferreira, Pelc, Novák, Rattay (45. Maršál), Donát (35. Trávníček), Švihálek (35. Soukup), Studnička, Štěpánek (45. Houha), Jůza (35. Drozd), Fyman (35. Kadlec).

Pavel Sedláček: "V našem druhém mistrovském utkání jsme na Julisce přivítali tým Českých Budějovic. V prvním poločase jsme opět proti fyzicky velmi vyspělému družstvu drželi krok, přestože jsme několikrát kvůli nedůrazu v obraně pustili budějovické do zakončení a ti třikrát trefili brankovou konstrukci. Branku jsme ovšem mohli vstřelit i my, zejména akce Vojty Donáta, po které zakončoval David Štěpánek, po gólu přímo volala. Ve druhé půli jsme postupně získávali větší kontrolu nad míčem, ale bohužel nás přibrzdilo zranění Káje Houhy, který musel odstoupit a kvůli vyčerpanému limitu střídání jsme dohrávali v deseti. V 61. minutě jsme nakonec inkasovali jedinou branku utkání a na zvrat už kluci neměli síly. Přesto zaslouží tým pochvalu za bojovnost do poslední minuty. Těšíme se na další mistrovské utkání, které hrajeme v neděli v Plzni."

FK Dukla Praha U14 - SK Dynamo České Budějovice U14 3:0 (2:0)

Branky: Stanislav 2x (Dostál), Kozel (Jíra).
Sestava: Přibyl - Janda (47. Novichikhin), Urban, Vožický, Ludvíček - Dostál, Dvořák (36. Janků), Havlíček (47. Žůrek) - Stanislav, Kozel (47. Jarovský), Jíra (36. Linhart).

Tomáš Večeřa: "Hosté nás v úvodu svojí aktivní a agresivní hrou přitlačili. Po nevyužitých dvou šancích se hra začala pomalu otáčet. Pomohl tomu i pohotový gól Staniše. Aktivním celoplošným presingem se nám dařilo narušovat hru soupeře a i na míči směrem dopředu jsme působili aktivně a nebezpečně. Podařila se nám vstřelit branka do šatny aktivním Kozlikem, který klamavým pohybem obelstil brankáře a do prázdné branky zvyšoval na 2:0. Po přestávce jsme pokračovali v nastoleném trendu a i po změně na pěti místech v sestavě jsme udrželi kvalitu v kombinaci a agresivitu při odebírání míče. Hráči zaslouží pochvalu za předvedenou hru a týmový výkon!"