clanek-1
  • Klub

  • 16.03.2015

Dnes slaví narozeniny trenér Luboš Kozel

Luboš Kozel je trenérem Dukly Praha už přes pět let. Za tu dobu oslavil svých prvních 100 utkání jako trenér a hlavně prvních 100 utkání jako trenér Dukly. Dnes slaví své 44. narozeniny. Klub Dukla Praha mu přeje vše nejlepší!

Luboš Kozel při prvním domáčím utkání v pozici trenéra FK Dukly Praha.

S týmem při postupu do první ligy.

První zápas v nejvyšší české fotbalové soutěži.

Hráčská kariéra

Luboš Kozel pochází z obce Divišov, proto začínal v klubu Jawa Divišov a v roce 1989 odešel do Benešova, kde strávil čtyři roky, po kterých přestoupil do SK Slavia Praha. V roce 1996 se stal se Slavií mistrem ligy, ale do týmu pro EURO 1996 se kvůli zranění nevešel. Jeho kariéru brzdila častá zranění(dvakrát přetržený křížový vaz). Ve Slavii hrál až do poloviny sezony 2001/02, kdy odešel do Maďarska. Po roce v Ujpesti se vrátil do české ligy, jeho novým klubem se stal Bohemians Praha 1905. Klokani však v této sezoně sestoupili, Kozel tak v létě přestoupil do Viktorie Plzeň. A znovu se potkal s trenérem Františkem Ciprem. Po půl roce Kozel odešel trénovat béčko Slavie.

Trenérská kariéra

Začal jako hrající asistent trenéra B-týmu Slavie Pavla Trávníka a po roce ho vystřídal ve funkci hlavního trenéra. U týmu působil až do konce sezony 2006/07. V létě 2007 se stal hlavním trenérem FK Jablonec 97. Po několika kolech byl však díky nepříznivým výsledkům odvolán a následně přijal místo asistenta u týmu FC Slovan Liberec, kde funkci hlavního trenéra zastával Ladislav Škorpil. Od roku 2009 vede tým Dukly Praha, se kterým postoupil ze druhé ligy. V dalších sezónách jej udržoval v klidných vodách horní poloviny tabulky, neohrožené sestupovými boji.