clanek-1
  • Klub

  • 16.03.2015

Dukla má novou oficiální hymnu

Stávající hymnu skupiny Našrot vystřídala od utkání s Plzní hymna nová. Jejím autorem je Michal David. O jejím vzniku a výběru autora jsme se pobavili s generálním ředitelem Michalem Šrámkem.

Kdy se zrodila myšlenka vzniku nové hymny?
Myšlenka vznikla bezprostředně po tom, co jsme vyhodnotili stávající hymnu jako nevyhovující. Hymna byla nesrozumitelná, těžko zpívatelná a špatně zapamatovatelná. Proto jsme se rozhodli po vzoru zahraničních klubů dát vzniknout velmi pěkné a zpěvné hymně, která zasáhne široké procento fanoušků. 

Kdo je autorem hymny a proč se Dukla rozhodla právě pro tohoto autora? 
Autorem textu i hudby je Michal David a nazpíval ji David Spilka. Pro tohoto autora jsme se rozhodli z jednoduchého důvodu, jeho písně se zpívají obrovskou řádku let a oslovuje širokou skupinu lidí.

Jak byste představil novou hymnu?
Myslím si, že textově i hudebně hymna splňuje důležité kritérium, zůstává v hlavě a to je pro její začátek důležité. Samozřejmě budeme vnímat ohlasy fanoušků a do budoucna s nimi pracovat. Osobně si však myslím, že se připravil hezký produkt použitelný v mnoha variacích a věřím, že by tato hymna mohla provázet Duklu řadu let.

Kde si ji budou moci fanoušci poslechnout?
Hymna bude fanouškům k dispozici na našem YouTube kanále, dále bude ke stažení na webových stránkách klubu.

Hymnu si můžete stáhnout zde.