clanek-1
  • Klub

  • 18.02.2015

Tisková konference před startem jarní časti SYNOT ligy

Ve VIP prostorách klubu proběhla tradiční tisková konference před zahájením jarní části SYNOT ligy, které se zúčastnili Michal Šŕamek, Günter Bittengel, Luboš Kozel a Patrik Gedeon, který oznámil prodloužení svého stávajícího kontraktu do roku 2016!

Jako první si vzal slovo generální ředitel klubu pan Michal Šrámek, který hovořil o stabilizaci kádru, vychovávání mladých hráčů, ale také zhodnotil podzimní část sezony. „Podzim probíhal nahoru dolů, něco se nám povedlo, například porazit Spartu, něco naopak ne, ale to ve fotbale někdy bývá. V létě nastal velký přerod v kádru, odešlo a následně přišlo osm hráčů a není vždy jednoduché nově příchozí hráče rychle zapracovat do mužstva. Přesto umístění po podzimní části hodnotíme kladně. Neříkám, že to nemohlo být v některých případech lepší, ale o to více se nyní soustředíme na start jarní části ligy.“



Na generálního ředitele navázal Günter Bittengel, jenž si vzal slovo na téma změn v kádru. „Po letním lehkém zemětřesení, nebylo na pořadu dne nějaké velké obměňování mužstva v přestupovém období. Nicméně vývoj v kádru a hlavně zranění na klíčových postech donutilo sportovní vedení a trenéra posilovat zejména v ofenzivní části mužstva. K týmu se připojil Tomáš Přikryl ze Sparty, dále Jan Blažek, který patří mezi velmi dobré útočníky, který by mohl pomoci řešit náš problém s produktivitou a pak Nikolaj Děrgačev z CSKA Moskva, který se zná s Vjačeslavem Karavajevem, s kterým trávil nějaký čas v juniorce.“


 

Po sportovním řediteli zhodnotil zimní přípravu a vyřkl ambice pro jarní část sezony trenér Luboš Kozel. „Chceme hlavně stabilizovat naše výkony, přípravu jsme měli relativně dobrou, ale trápí nás zdravotní stav hráčů. Je zraněný Néstor, fit není ani Beauguel. Manzia si zranil koleno a v posledním zápase přípravy se ještě zranil Róbert Koval, u něj ale nehrozí hrozba obnovy předchozího zranění.


 

Jedno z hlavních témat tiskové konference bylo prodloužení smlouvy kapitána Patrika Gedeon do roku 2016! „Chtěl jsem mít brzy jasno, tudíž jsem požádal klub, ať mi včas řekne, co bude dál. Nakonec jsme se dohodli, že na Dukle zůstanu i další sezonu!



Prohlédnout fotogalerii