clanek-1
  • A-tým

  • 02.02.2012

Po velmi dobrém výkonu výhra nad Latinou 4:1

P O M E Z I E - V rámci italského soustředění nastoupili fotbalisté Dukly proti celku Latina Calcio. Díky dobrému výkonu se radovali z výhry 4:1.

Utkání proti třetiligovému týmu se odehrálo za nepříznivého počasí. Terén byl měkký kvůli vytrvalému dešti a teploty se držely jen pár stupňů nad nulou. Přesto Dukla podala velmi dobrý výkon a vytvořila si také první velkou šanci zápasu. V 19. minutě šel po pohledné kombinaci sám na brankáře Pázler. Jeho střelu však gólman domácích vytěsnil na tyč. Ve 24. minutě už Dukla slavila. I tentokrát to bylo po kombinaci středem hřiště, po nahrávce Engelmanna se prosadil Lietava. Hosté poprvé zahrozili ve 40. minutě. Jeden z útočníků šel zboku sám na bránu. Míč ho ale dokonale neposlechl, takže oba skončili v zámezí. Dvě minuty před přestávkou přidal druhou branku Pázler, kterému nahrával Hanousek.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí - ve 48. minutě trefili tyč. V 63. minutě Dukla skórovala potřetí. Centr ze standardní situace doskákal až na zadní tyč, kde ho Ivan Lietava ve skluzu umístil do sítě – 3:1. V 67. minutě pálil zpoza vápna Podrazký. Jeho rána na vzdálenější tyč branku o kousek minula. Hosté se poprvé prosadili v 86. minutě. Citro zatočil míč z hranice vápna do šibenice. Tím utkání neskončilo. Ve druhé minutě nastavení si Pázler zaběhl za obránce. Ti mezi sebou propustili míč, takže Dukla mohla slavit čtvrtý gól – 4:1.

Hodnocení trenéra

Luboš Kozel: „Ačkoliv celý den pršelo a terén byl těžký, tak jsme odehráli poměrně dobrý zápas. Mokrý terén prospěl tempu a rychlosti hry. První poločas byl velice slušný, dali jsme dvě branky a vypracovali si další dvě gólové šance. Ve druhém poločase šla úroveň hry trochu dolů, ale i nadále jsme byli nebezpeční a přidali dva góly. Dnes jsem spokojen především s ofenzivním výkonem.“

U.S. Latina Calcio – FK Dukla Praha 1:4 (0:2)


Branky:
86. Citro - 24. a 60. Lietava, 43. a 90. Pázler.
Dukla: Rada – Božič (46. Pospíšil), Vorel, Švejdík, Vrzal (75. Šmíd) – Hanousek, Gedeon (70. Marič), Podrazký – Engelmann (46. Malý), Pázler, Lietava (70. Markovič).