clanek-1
  • Jednorázové projekty

  • 20.01.2015

Dukla navštívila válečné veterány

V úterý 20. ledna navštívilo trio z Dukly v podobě Jana Suchopárka, Matěje Hanouska a Michala Jeřábka Domov pro válečné veterány v ÚVN Střešovice.

Téměř dvě hodiny strávili zástupci Dukly povídáním s válečnými veterány z druhé světové války, kteří jsou klienti Domova pro válečné veterány ve střešovické nemocnici. Mladí obránci Matěj Hanousek s Michalem Jeřábkem donesli dárkové koše a asistent trenéra Jan Suchopárek předal veteránům podepsaný dres, který převzal Vasil Korol, držitel Řádu Bílého lva, tedy nejvyššího státního vyznamenání České republiky.

Zleva: Michal Fedorko, Matěj Hanousek, Naděžda Laubová, Michal Jeřábek, Ing. Milan Bachan, Emílie Řepíková. Zprava: Vasil Korol, Marie Tykalová, Jan Suchopárek, Jiřina Jiráková

Po vřelém přivítání zástupců z Dukly, které veteráni vzali takřka za své, a to vzhledem k historii našeho klubu, následovala diskuze o životě profesionálního sportovce či trenérských radostech a starostech. Následně přišla řeč i na vážnější témata a to, když si Major v. v. Vasil Korol vzal slovo a vykládal,  co vše prožil během válečných let, hlavním tématem byla Karpatsko-dukelská operace.

Michal Jeřábek, Vasil Korol, Marie Tykalová a Matěj Hanousek

Úterní setkání v ÚVN zanechalo dojmy i na Matěji Hanouskovi. "Pro mě osobně bylo velice zajímavé a poučné slyšet příběhy od lidí, kteří toho pro naši zem tolik udělali," uvedl mladý obránce. Překvapen z průběhu setkání byl Ing. Milan Bachan z Ministerstva obrany. "Překvapila mě znalost válečných veteránek o fotbale. Padla i otázka, kdo je lepší fotbalista, jestli Ronaldo nebo Messi. Paní Emílie Řepíková má jasno: Ronaldo, protože je hezčí." uvedl vedoucí Odboru pro válečné veterány.

Na další setkání se může Dukla těšit v dohledné době, jelikož prostřednictvím jejich zástupců byli veteráni pozváni na jarní ligové zápasy, které se odehrají na Julisce.