clanek-1
  • U17

  • 16.01.2015

Sedmnáctka na turnaji v německém Gaildorfu

Tým FK Dukla Praha U17 se druhý novoroční víkend účastnil silně obsazeného mezinárodního turnaje v německém Geildorfu. Letos se konal již 26. ročník, pro náš klub to byla však premiérová účast.

"Pro turnaj jsme byli nalosováni do skupiny A spolu s týmy GNK Dinamo Zagreb (obhájce titulu), VfB Stuttgart (loňský finalista), Hertha BSC Berlin (3. místo), FC Thun a Bayer 04 Leverkusen. Nečekalo nás tedy nic lehkého, ale i skupina B byla silně obsazena. Víkendový program navštívilo neuvěřitelných 3 000 diváků. Vítězem se stalo dánské Brodnby IF, které proměnilo svoji 18. účast v premiérový titul."

GNK Dinamo Zagreb - FK Dukla Prag 5:2 
Branky: Greš, Lohojda
"První utkání a hned těžká zkouška. Chvíli jsme se potýkali s rychlostí a dynamickou technikou hráčů Dinama. Ale od stavu 2:0 se hra vyrovnala a byli jsme nebezpeční. Dvakrát jsme se dotáhli na 2:1 a 3:2, ale soupeř nakonec dokázal odskočit. Hlavním problémem bylo nabírání hráčů a rychlá reakce v defenzivě. Ale výkon v prvním utkání byl příslibem do dalšího průběhu."

FK Dukla Prag - VfB Stuttgart 1:3
Branka: Douděra
"Smolné utkání, ale průběhem a na šance zcela vyrovnané. Ujali jsme se brzo vedení, ale soupeř dokázal rychle srovnat. Poté přišly naše dvě obrovské šance, kterými jsme mohli soupeři odskočit. Jak už to tak bývá, tak soupeř si dvě šance vypracoval také. Rozdíl byl však v efektivitě. Kvalitu utkání ocenil i trenér německého týmu. Opět dobrý výkon, jen jsme nebyli odměněni výsledkově."

FC Thun - FK Dukla Prag 0:2
Branky: Vlček, Vyleta
"Třetí utkání, první výhra. Po předchozích zápasech jsme šli za svojí šancí. Opět jsme brzo vedli. Soupeř měl za celý zápas dvě šance, měl iniciativu a my jsme byli nebezpeční z brejků. Posun v našem výkonu byl zejména v reakcích a nabírání hráčů v defenzivě. Celá sestava tvrdě pracovala a přineslo to i radost s výsledku. Zcela zaslouženě."

Hertha BSC Berlin - FK Dukla Prag 4:2
Branky: Greš 2x
"Přímý souboj o postupové místo. Měli jsme velmi kvalitní nástup. Soupeře jsme zaskočili a šli do dvougólového vedení. Hertha však nepanikařila a získávala stále větší převahu. Bohužel jsme se nevyvarovali individuálních chyb a inkasovali jsme laciné branky. Za stavu 2:3 jsme začali zmatkovat a hráči to chtěli urvat silou a individuálně. Obrovská škoda dvoubrankového vedení. Za chyby jsme tvrdě platili. První polovina utkání byla naše nejlepší na turnaji."

FK Dukla Prag - Bayer 04 Leverkusen 1:2
Branka: Vyleta
"Do posledního utkání jsme šli s vědomím, že jen vysoké vítězství nás posune dál v turnaji. Do vedení jsme šli po krásné individuální akci. Dlouho jsme vedení drželi, vyráželi do kontrů a drželi Leverkusen v napětí. Bohužel jsme dostali během 15 vteřin dva góly a bylo po nadějích na postup. Opět výkonově i výsledkově vyrovnané utkání. Levekusen nakonec dokráčel až od finále…"

FK Dukla Prag - TSV Gaildorf  7:6 na pen.
"Ve skupině A jsme tedy obsadili 6 místo a šli do souboje od 11. místo, o kterém rozhoduje netradičně pouze penaltový rozstřel."

Konečná tabulka turnaje:

1. Bröndby IF
2. Bayer 04 Leverkusen
3. Hamburger SV
4. GNK Dinamo Zagreb
5. 1.FC Köln
6. FC Red Bull Salzburg
7. FC Thun
8. Hertha BSC Berlin
9. VfB Stuttgart
10. TSG 1899 Hoffenheim
11. FK Dukla Prag
12. TSV Gaildorf

"Naše vystoupení na tomto turnaji hodnotím velice pozitivně. Do všech utkání jsme dali 100% a hráči šli nadoraz jako tým. Většinou rozhodovaly menší detaily, silnější psychika a sebevědomí. Nominovaní hráči bezezbytku dokázali, že jejich výběr byl pro tento turnaj správný. Zátěž jsme rozložili rovnoměrně a každý má svůj velký podíl silném dojmu, který jsme v Německu zanechali."

Nominace:
Pavel Řepa, Patrik Czehowsky, Douděra David, Garček Jan, Greš Jakub, Kocourek Dominik, Kaník Marek, Král Robert, Lohojda Michal, Vácha Pavel, Vlček Adam, Vyleta Dominik, Burget David, Koubek Martin.

"Závěrem děkuji svým kolegům Michalu Kolomazníkovi a Pepovi Světlíkovi za spolupráci a podporu po dobu celého turnaje. Klubu a řidiči Richardu Nedbalovi za klidnou a bezpečnou dopravu klubovým autobusem. Petru Rumanovi za zprostředkování a další organizaci ohledně naší účasti. 
Byla to radost. Byl to krásný zážitek a zkušenost."

Jan Skoupil, trenér FKD U17