clanek-1
  • Zápas – muži

  • 25.01.2012

V přípravě jsme prohráli se Spartou

P R A H A - Nepovedené první a poslední minuty rozhodly o tom, že Dukla v přípravě podlehla Spartě 2:5. Odpoledne hraje mužstvo druhý zápas dnešního dne, v němž se střetne s Čáslaví.

Utkání na umělé trávě ve Zličíně začalo později, protože bylo nutné odklidit sníh. Možná také dlouhé čekání na výkop vyvedlo hráče z koncentrace a úvod utkání se jim nevydařil. Ze zápasu utekly jen tři minuty a fotbalisté Sparty vstřelili první branku. Juhar nacentroval do vápna a Kweuke skóroval hlavou. V 6. minutě už to bylo 0:2, když se odražený míč dostal k Hušbauerovi, který jej napálil do sítě. A za další tři minuty Dukla inkasovala znovu. Po Juharově centru si nešťastně srazil míč do branky Jan Vorel – 0:3.

V 19. minutě zahrozila také Dukla. Tvrdý pokus Ivana Lietavy vyrazil brankář Švenger. Úspěšný byl také Filip Rada, který si o chvíli později poradil s Juharovou střelou. Tři minuty před přestávkou byl velké šanci Ivan Lietava, který dostal krásnou nahrávku za obranu. Sám proti sparťanskému brankáři ale neuspěl a minul branku.

Druhý poločas začal mnohem lépe než ten první. Miroslav Podrazký se nádherně trefil ze standardní situace – 1:3. O dvě minuty později museli sparťanští obránci odvracet povedený centr Jana Pázlera, který skončil rohovým kopem. Ten Letenští ubránili.

V 52. minutě zahrozila také Sparta. Kerič trefil tyč. O chvíli později střílel stejný hráč podruhé, tentokrát si s jeho povedeným pokusem poradil Filip Rada. V 66. minutě měla Dukla další velkou příležitost. Podrazký postupoval sám a snažil se Švengera přehodit. To se podařilo, míč však zamířil nad břevno.

V 72. minutě už se Dukla dočkala. Po standardní situaci se prosadil hlavou Josef Marek – 2:3.

Závěrečné minuty však patřily Spartě. V 84. minutě se trefil hlavou po centru z pravé strany Folprecht. A minutu před koncem uzavřel výsledek po kombinační akci Kweuke – 2:5.


FK Dukla Praha – AC Sparta Praha 2:5 (0:3)

Branky: 3. a 89. Kweuke, 6. Hušbauer, 9. vl. Vorel, 84. Folprecht – 48. Podrazký, 72. Marek.
Dukla, I. poločas: Rada – Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal – Šiml, Hanousek, Malý – Svatonský, Lietava, Sklenář. II. poločas: Rada - Božič, Švejdík, Mikula, Vrzal – Šiml (60. Gedeon), Marič, Podrazký – Pázler, Marek, Sklenář.

25. ledna 2012