clanek-1
  • Klub

  • 02.12.2014

Zelené kolo vyneslo na pomoc Kryštofovi sto tisíc

Zelenobílé šály na prvoligových hráčích, zelené stužky na realizačních týmech, ale i moderátorech a fanoušcích. Fakt, že šestnácté kolo SYNOT ligy bylo překřtěno na zelené, neminul téměř nikoho. CSR projekt Ligové fotbalové asociace navíc s pomocí klubů pomohl vybrat částku sto tisíc korun, díky které Kryštof B., který trpí spinální muskulární atrofií, získá asistenta, jež mu pomůže fungovat v mateřské a později i základní škole.

„Integrace handicapovaných dětí je důležité téma a já jsem ráda, že Zelený život mohl podpořit Kryštůfka, ale třeba i otevřít diskusi k tomuto problému. Pro děti, které jsou postižené tělesně je důležité, aby jim bylo umožněno žít normální život v kolektivu zdravých kamarádů a nebýt v izolaci, kterou jejich postižení může způsobovat,“ svěřila se Michaela Veselá, projekt manažer Zelené života.

Co je to spinální muskulární atrofie? Nemoc, jež způsobuje postupné ochabování svalstva, významně zkracuje délku života. To je případ i Kryštofa B.

Ten, díky vybraným financím, může za pomocí asistenta navštěvovat školu pro zdravé děti, ale i sportovat, navštěvovat kroužky a další aktivity, jako zdravé děti. 

„V případě Kryštofa je skvělé, že má kolem sebe lidi, kteří se mu toto snaží umožnit na všech úrovních, doma, ve školce, příští rok ve škole. Jsem ráda, že k tomu snažení pomohl i Zelený život a fotbal opět mohl pomáhat. Děkujeme všem, kteří se zapojili,“ dodala Michaela Veselá.

Předání šeku Kryštůfkovi B. před utkáním FK Baumit Jablonec - FC Viktoria Plzeň