clanek-1
  • Zápas – muži

  • 21.01.2012

Záplava šancí přinesla remízu. Dukla – Plzeň 1:1

P R A H A - Dukla uzavřela své působení v Tipsport lize remízou s mistrovskou Plzní. Na hřišti v Berouně sledovali diváci atraktivní duel plný gólových šancí, který skončil výsledkem 1:1.

Aby svěřenci trenéra Luboše Kozle postoupili ze skupiny, potřebovali nad účastníkem evropských pohárů zvítězit. To se jim i přes dobrý výkon a řadu gólových šancí nepodařilo, ve skupině B tak získali sedm bodů.

Kdo utkání neviděl, může jej sledovat od 18 hodin ze záznamu na ČT4 Sport.

Už ve 2. minutě postupoval sám Ivan Lietava, který vystřelil z hranice vápna a brankář Pavlík vyrazil jeho pokus na rohový kop. Ty Dukla zahrávala jen během první desetiminutovky čtyři. V 5. minutě hlavičkoval těsně nad břevno Vrzal. Po čtvrthodině hry znovu zakončoval Ivan Lietava, jehož střela proletěla kolem bližší tyče.

V 19. minutě slavili Plzeňané. Jejich pěkný průnik ještě dokázal zblokovat skluzem na roh Patrik Gedeon. O chvíli později ale přilétl do pokutového území centr, který se snažil odhlavičkovat David Mikula, míč však zachytil Čišovský a poslal ho k tyči – 0:1.

Ve 24. minutě si brankář Pavlík poradil se střelou Podrazkého ze standardní situace. Stejný hráč pálil bez přípravy také o minutu později, branku z dálky jen těsně minul. Mezi tyče nezamířila ani hlavička Ondřeje Švejdíka po standardce ve 31. minutě. O chvíli později musel Kučera zasahovat proti nebezpečné střele Ďuriše. Čtyři minuty před přestávkou měla Dukla obrovskou šanci! Lietava centroval, Hanousek vybojoval ve vápně míč pro Pázlera, který zůstal sám proti brankáři Pavlíkovi. Ten skvělým zákrokem jeho střelu zblízka vyrazil.

Ačkoliv měla Dukla v prvním poločase více šancí, do kabin odešli spokojenější hráči Viktorie. Pražané pak nastoupili hodně aktivně i do druhého poločasu. V 52. minutě musel brankář Čech likvidovat Engelmannovu střelu z hranice vápna. O pět minut později vyrazil plzeňský gólman také povedenou Hanouskovu střelu pod břevno. Po hodině hry pálil z otočky k tyči Lietava, opět byl ale úspěšnější Čech. V 66. minutě si zpracoval míč na prsa Engelmann, otočil se a pálil na vzdálenější tyč – plzeňský brankář si připsal další úspěšný zákrok. V 69. minutě dostal od Malého krásnou nahrávku za obranu Sklenář, jenže branku minul. Stejný hráč stál sám proti gólmanovi také o dvě minuty později, tentokrát Čech jeho přízemní pokus zachytil.

V 73. minutě už se Dukla dočkala. Malý nahrál za obranu Sklenářovi, který společně s Engelmannem postupoval sám na brankáře. Druhý jmenovaný pak pohodlně zakončil do prázdné branky – 1:1.

V 76. minutě postupoval ze strany sám na gólmana Malý. Marek Čech jeho střelu chytil. O deset minut později byl sám proti plzeňskému brankáři Svatonský, ale netrefil branku. A když v poslední minutě trefila Engelmannova střela na tyč, skončilo utkání nerozhodným výsledkem.


Hodnocení trenéra


Luboš Kozel:
„Dnes jsem poměrně spokojený. Utkání mělo kvalitu, bylo ofenzivní, na obou stranách bylo hodně šancí. Myslím, že jsme jich měli víc než soupeř, hlavně tedy ve druhém poločase. Výsledek ale není nejdůležitější. Já jsem spokojen s přístupem hráčů a s jejich aktivitou. A hlavní je, že jsou všichni zdraví.“

FK Dukla Praha – FK Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: 73. Engelmann - 19. Čišovský. Rozhodčí: Adam – Vnuk, Ratajová.
Dukla, I. poločas: Kučera – Božič, Mikula, Švejdík, Vrzal – Hanousek, Gedeon, Podrazký – Markovič, Lietava, Pázler. II. poločas: Kučera – Hašek, Božič, Vorel, Pospíšil – Malý, Šiml, Hanousek (61. Marič) – Svatonský, Lietava (61. Sklenář), Engelmann.


21. ledna 2012