clanek-1
  • Zápas – muži

  • 11.01.2012

Tipsport liga: Dukla prohrála se Sokolovem

P R A H A - Po sobotním vydařeném vstupu do zimní Tipsport ligy si Dukla tentokrát připsala porážku. Ve středu podlehla na umělé trávě v Berouně Sokolovu 1:2.

Vstup do utkání Dukle nevyšel. Ve 14. minutě inkasovala první branku po chybě obrany. Sokolovský hráč pak sám tváří v tvář brankáři Kučerovi svou šanci proměnil.

Dukla zvýšila svůj tlak, ale až do poločasové přestávky se jí nepodařilo výrazněji ohrozit branku Západočechů.

V 50. minutě střílel ze standardní situace přímo na branku Podrazký - trefil tyč! Míč se odrazil do vápna, ale ani po následném závaru se vstřelit branku nepovedlo.

V 57. minutě udeřil opět soupeř. Ze standardní situace se prosadil hlavou s odrazem o břevno Geňo při náběhu na přední tyč.

Ve druhém poločase Dukla zvýšila svoji aktivitu. Více se dostávala do zakončení. Vše vyvrcholilo v 85. minutě, kdy Šiml poslal přihrávku do volného prostoru na pravou stranu Maričovi. Tomu se napoprvé odcentrovat nepodařilo, trefil bránícího hráče. Míč se však vrátil zpět k Maričovi, který odcentroval, ve vápně na míč hlavou nedosáhl Podrazký, ale za ním stojící Engelmann trefil krásně z první ve vzduchu a skóroval pod horní tyč.

Tlak Dukly pokračoval, ale do konce utkání se jí vyrovnat nepodařilo.

Jak zhodnotil utkání trenér Luboš Kozel? "Dnes nemohu být spokojen, protože jsme prohráli. Ale je to jen příprava, která však pro nás byla hodně prospěšná, jelikož soupeř hrál důrazně a s tím máme problémy. To se dnes projevilo."


FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha 2:1 (1:0)


Branky:
14. Vaněček, 57. Geňo - 85. Engelmann

FK Dukla: Kučera - Hašek (46. Pospíšil), Vorel, Švejd​ík (46. Šmíd), Vrzal (46. Šiml) - Nečas(46. Podrazký), Přeučil, Mal​ý - Tenkl (46. Engelmann), Lietava (46​. Marič), Pázler ( 46. Markovič).

Sokolov: Buček – Dřížďal, Dvorník, Hanzlík, Besta – Machek, Vrtělka, Glaser, Vaněček – Hrošovský, Krmenčík.