clanek-1
  • A-tým

  • 21.10.2014

<small>Julisku čeká revize světel! Termín utkání s Příbramí je v jednání.

Důvody výpadku světel na stadionu Juliska zatím známé nejsou, nicméně hrát pod nezrevidovanými světly Dukla chtít nebude. "Nechceme riskovat," zdůvodnil Michal Šrámek.

„Nejprve vypadl hlavní jistič na stadiónu, poté došlo k nevysvětlitelným technickým problémům agregátu, který má v podobném případě sloužit jako náhradní zdroj elektřiny. Přitom se Dukla snažila opakovaným potížím předejít. "Po utkání s Ostravou jsme rozvázali smlouvu se společností, která zajišťovala provoz náhradního zdroje, a uzavřeli smlouvu s novou firmou," uvedl generální ředitel Dukly Michal Šrámek.

„Když se záložní agregát zkoušel, žádné potíže nenastaly. Má takovou kapacitu, že je schopen zajistit osvětlení tří stadiónů, jako je Juliska," dodal sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

FK DUKLA Praha, a.s. se také distancuje od spekulací, že za problémy s osvětlením může majoritní vlastník klubu firma Carbounion. "Dodávku energie do areálu stadionu Juliska nezajišťuje společnost Carbounion," uvádí na pravou míru Michal Šrámek. 

Dukla také požádala armádu, jakožto vlastníka stadionu, o revizi všeho kolem umělého osvětlení. To ovšem může nějakou dobu trvat. „Do doby, než k ní dojde, bychom nechtěli pod světly hrát. Nechceme riskovat," potvrdil Šrámek.

A kdy se samotné utkání, které se bude celé opakovat, odehraje? Jasno by mělo být již po dnešním Ligové shromáždění, kde se potkají zástupci obou klubů. „Oba kluby předložily své návrhy. Začne se znovu od první minuty. což je pro nás věčná škoda, protože jsme 2:1 vedli, mužstvo hrálo skvěle a bylo na nejlepší cestě zápas vyhrát," litoval Bittengel.