clanek-1
  • Články žáci

  • 06.10.2014

Výsledky žákovských týmů z víkendu 4. - 5. října 2014

Starší žáci vyrazili v sobotu na jih Čech do Českých Budějovic. Oba týmy domácím bohužel podlehly. Rezerva starších žáků remizovala ve Střešovicích. Mladší žáci hostili Sokolov, se kterým jednou zvítězili a podruhé remizovali a rezerva mladších žáků porazila velkým rozdílem Vršovice.

Česká liga starších žáků - skupina A

SK Dynamo České Budějovice U15 - FK Dukla Praha U15 8:1 (5:0)
Branka: 65. Studnička.
FK Dukla Praha: Hampapa, Kadlec (35. Trávníček), Novák, Pelc, Jůza, Ferreira (35. Popovič), Drozd (40. Doležal), Soukup (35. Houha), Rogers, Rattay (35. Studnička), Vácha.

Pavel Sedláček: "Na další mistrovské utkání ligy starších žáků jsme se vypravili na jih do Českých Budějovic. Dlouhá cesta se bohužel podepsala na našem výkonu, protože jsme vůbec nezachytili úvod utkání a v 9. minutě už prohrávali 0:3. I nadále nás budějovičtí přehrávali důrazem a rychlostí a nám se za celý první poločas prakticky nepodařilo ohrozit jejich branku. Nakonec se odcházelo do kabin s pětibrankovým rozdílem. Ve druhém poločase jsme se trochu zvedli, ale k našemu ideálnímu výkonu jsme měli stále velmi daleko. Utkání nakonec skončilo 8:1, když naši jedinou branku vstřelil v závěru Štěpán Studnička. Utkání se nám nepodařilo, chyběl hlavně důraz, aktivní tlak na míč a větší pohyb. Navíc bylo v naší hře příliš mnoho nepřesností, které kluci z Budějovic nemilosrdně trestali. Věříme, že v dalších utkáních navážeme na naše kvalitní výkony, které nás zdobily proti Spartě a Příbrami, kdy jsme i proti velmi vyspělým týmům drželi krok."

SK Dynamo České Budějovice U14 - FK Dukla Praha U14 5:3 (4:0)
Branky: 55. Linhart (Hodek), 65. Hodek (PK), 68. Janků (Dostál, Kozel).
FK Dukla Praha: Šerák - Holoubek, Hodek, Vožický, Janda (36. Novichikhin) - Dostál, Urban (36. Novák), Matoušek (36. Linhart) - Kozel, Javorský, Janků.

Eric Čala: "Do utkání jsme vstoupili dobře a v prvních minutách nic nenasvědčovalo tomu, jak netrpělivě budeme působit při hře s míčem ale i bez něj. V prvním poločase jsme předvedli několik solidních momentů, ale nepovedlo se nám na úspěšně zahrané kombinace nabalovat víc a víc kvality. Přesně opačně jsme si ale počínali při nesprávném postavení při bránění, nepřesných přihrávkách, zbrklosti při rozehrávce po celém hřišti a dalších herních činnostech. Tady jsme nabalovali nesprávné a nekvalitní řešení na další a další. Domácí drželi celý první poločas v zápase 3 rozdíloví hráči, kteří zdá se rozhodli i zápas. Po přestávce jsme jak my tak i domácí prostřídali. Nám do hry vnesl kvalitu Novas, a taky Hody s Jankysem se chytili (když si měnili místo v záloze a na křídle). Domácí stáhli taky dva své nejvýraznější hráče. Začátek této poloviny vypadal zpočátku stejně jako první půle a domácí zvýšili již na 5:0. Postupně jsme vnesli do hry kvalitu na míči a začali se výrazněji přesazovat. První gól Linhiho z rohu nás nakopl a postupně snižoval rozdíl skóre Hody (penalta) a po krásné kombinaci Davida a Dana na křídle taky Jankys, který doklepával do prázdné branky. Znovu jsme viděli záblesky kvalitní hry na míči a kluci jasně ukázali, že můžou být umělci. Každý umělec by měl v sobě mít ale i výraznou část bojovníka, což nám momentálně často schází jak při bránění tak při útočení."

Pražský přebor starších žáků

SK Střešovice 1911 U15 - FK Dukla Praha SŽ C 0:0 (0:0)
FK Dukla Praha: Nosek, Dvořák, Mentberger, Štěpánek, Novichikin, Jíra, Bohdan, Švarc, Tvrdík, Hamborský, Žůrek, Peake, Žůrek.

Pavel Sedláček: "Přeborové utkání nás tentokrát čekalo ve Střešovicích. Od začátku se hrálo velmi tvrdě a důrazně a na těžkém terénu jsme velice těžko překonávali urputnou obranu domácích. Přesto jsme se několikrát dostali do nadějných příležitostí, ale díky malému klidu v zakončení a malé přesnosti jsme se neprosadili. Kluci ze Střešovic se soustředili na obranu a hrozili zejména z rychlých protiútoků. I ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Po celou dobu jsme měli optickou převahu, bohužel jsme příliš ztráceli míče, málo jsme se nabízeli a v naší hře byla spousta nepřesností. Kluci přesto bojovali a bylo vidět, že chceme vstřelit vítěznou branku a rozhodnout, což se nám ovšem nepodařilo. Do budoucna si jako impuls z utkání odnášíme důraz na zpřesnění naší kombinace, lepší výběr řešení a větší nabídku hráčů bez míče. Je potřeba, abychom se také naučili zůstat v klidu a plné koncentraci, zejména v okamžicích, kdy se nám nedaří tak, jak bychom chtěli. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další přeborové utkání."

Česká liga mladších žáků - skupina B

FK Dukla Praha U13 - FK Baník Sokolov U13 10:2 (4:2)


Branky: Kozojed 3x, Novotný A. 3x, Noll 2x, Ladislav, Štefan. Asistence: Šebrle 3x, Noll 2x, Síkora, Mejdr, Novotný J., Mlejnek, Novotný A.
FK Dukla Praha: Bičiště - Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Dufek, Mejdr – Ciolek, Šebrle, Šátek, Mlejnek, Síkora, Noll, Novotný J., Novotný A., Ladislav, Houška, Ježek – Kozojed, Helgert, Štefan, Greguš.

Jaroslav Žipaj: "Utkání se Sokolovem jsme tentokrát zvládli velice dobře. Důrazně hrající kluci ze Sokolova nám neustále ztěžovali naši hru s míčem a při jakémkoliv náznaku přečíslení na naší straně se rychle a poctivě vraceli před vlastní branku. Na míči při rozehrávce jsme ale tentokrát byli mnohem klidnější, přesnější a především důslední v důležitých detailech. Už v I. poločase jsme si dokázali vytvořit několik slibně vypadajících možností přečíslení, které se nám povedlo i efektivně dohrát. Ve II. poločase soupeři postupně docházeli síly a tak jsme měli více klidu i prostoru na vedení našich akcí. Míč jsme měli většinou pod kontrolou a několikrát se nám povedlo dohrát naše akce do finální fáze i z naší „zóny založení“. Do těchto akcí se zapojila většina našich kluků na hřišti a tak jsme si sami mohli ověřit, že klidný, ale odpovědný přístup a technicko-taktická kvalita na míči v detailech je cesta, jak přehrát, i porážet týmy hrající poctivě, důrazně a agresivně. Za toto utkání zaslouží kluci pochvalu a hráčům Baníku děkujeme za předvedenou hru."

FK Dukla Praha U12 - FK Baník Sokolov U12 6:6 (5:4)

Branky: Štěpán 2, Teplý 1, Novotný 1 Komárek 1, Divín 1.
FK Dukla Praha: Spilka, Ulman - Komárek, Löffler, Korseko, Bárta, Mareš, Hořt, Hollerbach, Beznoska, Štěpán, Dragošek, Tomek, Zíka, Fišer, Divín, Málek, Teplý, Novotný, Dobiáš.

Tomáš Konder: "V šestém kole žákovské ligy jsme na domácím hřišti přivítali fotbalisty ze Sokolova. Soupeř patří mezi kvalitní týmy ve skupině a tak jsme se těšili na zajímavý zápas. Od začátku jsme na soupeře vlétli a prvních 15 min. hostující tým lehce přehrávali a drželi míč na kopačkách. Dařila se nám přechodová i finální fáze, zakončení a na jedné polovině jsme v relativně krátkém čase vedli 4:0. Bohužel ve druhém poločase naše produktivita značně klesla a z několika vyložených šancí jsme vstřelili pouhý jeden gól. Soupeř hrál tvrdě a důrazně, s čímž si někteří naši hráči nedokázali poradit a díky tomu jsme prohrávali spoustu osobních soubojů. Je potřeba pochválit oba naše brankáře, kteří několika skvělými zákroky podrželi náš tým a i jejich zásluhou skončil zápas zaslouženou remízou."

II. třída - skupina C

FK Dukla Praha MŽ C - Union Vršovice 15:2 (8:0)

Branky: Jakoubek 4x, Hill 3x, Kleček 3x, Peake 2x, Loffler1x, Šátek 1x, Dufek 1x,