clanek-1
  • Články dorost

  • 06.10.2014

Mladší dorost má za sebou pražské derby. Hostil Slavii.

Mladší dorostenci přivítali na svém domácím hřišti nas Strahově SK Slavii Praha. Starší sedmnáctka prohrála 1:4, mladší šestnáctka po remíze 1:1 a následném penaltovém rozstřelu zvítězila 2:1. Rezerva staršího dorostu zvítězila s Aritmou 4:1.

Česká liga mladšího dorostu - skupina A

FK Dukla Praha U17 - SK Slavia Praha U17 1:4 (0:2)

Branka: vlastní.
FK Dukla Praha: Czehowsky - Vácha (61. Joun), Kocourek, Šimek, Garček (41. Lohojda) - Vyleta (61. Koubek), Král (55. Masopust), Tkachenko - Greš, Vlček, Douděra (58. Šíma).

Jan Skoupil: "Na dnešního soupeře jsme od začátku neměli. Nebyli jsme pod silným tlakem, ale soupeř byl jistější v kombinaci a šel důrazně za vítězstvím. Nám se opět nevyhnuly individuální chyby, kterými pravidelně soupeře zásobujeme. V druhém poločase jsme přidali na tempu, ale bez výraznějšího efektu. Oba inkasované góly byli po lacině pokažené rozehrávce. Nutno přiznat, že Slavia byla o třídu lepší. V prvním poločase jsme ani jednou nezakončili."

Prohlédnout fotogalerii


FK Dukla Praha U16 - SK Slavia Praha U16 2:1 (0:1)
Branky: 10. Janko (Hamborský, Mašek), 50. Mareš (PK).
FK Dukla Praha: Šťovíček – Minařík, Kysela, Mašek, Lukeš – Mentberger, Kott, Sejkora (50. Palivec) – Šolaja (50. Bažo), Janko, Hamborský (50. Uher).

Na konci „seznamovací“ desetiminutovky jsme šli do vedení brankou Janka, který nás umístěnou střelou po vysunutí Hamborského poslal do vedení. V dalším průběhu prvního poločasu se šance střídaly na obou stranách, branka však nepadla. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a po deseti minutách se dočkali vyrovnání v podobě proměněného pokutového kopu. Branka Slávii povzbudila a i nadále byla aktivnější, jedenkrát nám dokonce pomohlo břevno. Závěr však patřil Dukle. Ve dvou velkých šancích bohužel nebyli přesní Uher a o dvě minuty později Janko. Zápas tak dospěl k penaltovému rozstřelu, který byl jasně v naší režii. Naši střelci byli stoprocentní, Slávisté naopak v první a třetí sérii neproměnili. Bod navíc tak zůstal doma.

Tomáš Kulvajt: "Oboustranně otevřené utkání skončilo zaslouženou remízou. Prví poločas byl vyrovnaný, ve druhém měla Slavia do 70. minuty herní převahu, závěr naopak patřil nám. Do penaltového rozstřelu pak šli kluci s velkým odhodláním a klidnou hlavou. Po vydařeném utkání jsme tak zaslouženě přerušili třízápasovou sérii bez bodu. Herně je však stále co zlepšovat."


Pražský přebor staršího dorostu

FK Dukla Praha SD B - SK Aritma Praha U19 4:1