clanek-1
  • Klub

  • 23.09.2014

<small>Dokumentární film pohledem režiséra, klubových legend, dětí a producenta

Ve čtvrtek večer 18. září 2014 vyvrcholila slavnostní premiérou více než roční intenzivní práce týmu kolem režiséra Luďka Svobody. Premiéra filmu proběhla za nevídané návštěvnosti 1500 diváků přímo na stadionu Juliska, kde bylo postaveno letní kino.

Díky tomu měl čtvrteční večer neopakovatelnou atmosféru. „Myslím si, že letní kino splnilo prvotní ideu, kterou bylo symbolické navrácení starých legend pomocí filmového plátna zpět na fotbalový trávník. Juliska samotná má krásný výhled na Prahu, obzvláště večer, kdy premiéra začínala. Spolu s diváky jsem si tak mohl užívat tuto nádhernou atmosféru plnými doušky. Byl to večer vzpomínání, mezigeneračních setkání, skupinového prožitku, buřtů na táccích a piv v kelímcích. Přesně tak, jak se na správné letní kino na konci léta sluší a patří,“ okomentoval premiéru svého filmu režisér Luděk Svoboda.

Mezi diváky bylo i nespočet legend klubu a mezi nimi i Ivo Viktor. „Oživil jsem si řadu vzpomínek na tu dobu, kdy jsem sem přišel a hrál s těmi slavnými fotbalisty, jako byl třeba Josef Masopust,“ dodává klubová legenda.

Nejpočetnější skupinou v obecenstvu byly děti z mládeže FK Dukla Praha. „Film byl dobrý, byl zajímavý a inspiroval mě,“ říká Dominik Hill a Jakub Drahošek dodává: „Bylo to hezký, dozvěděl jsem se, jak to s Duklou bylo od začátku a doufám, že to bude dobré i nadále, a že Dukla bude někdy zase hodně dobrá.“

A jak hodnotí film jeho producent Petr Studénka? „Snažili jsme se objektivně popsat složitý příběh pražské Dukly a zasadit celý děj do dobových souvislostí a zároveň vyzdvihnout hráčské legendy a jejich úspěchy. Věřím, že se nám to povedlo, protože potlesk ve stoje legendám klubu byl vřelý a krásný a zároveň nečekanou tečkou za tímto projektem“



Prohlédnout fotogalerii