clanek-1
  • Články mládež

  • 14.09.2014

Výsledky žáků z víkendu 13. - 14. září 2014

Starší žáci přivítali týmy Baníku Most, s kterým U15 remizovala 1:1 a v následném penaltovém rozstřelu přidala další bod. U14 prohrála 1:2. Rezerva žáků rozstřílela Dolní Chabry v poměru 12:0. Mladší žáci se vydali do Karlových Varů, aby poměřili síly s tamním soupeřem, třináctka na zde zvítězila v poměru 10:6.

FK Dukla Praha U15 - FK Baník Most U15 1:1 (0:1 (PK: 8:7))

Branky: 41. Lukáš Trávníček.
FK Dukla Praha: Nosek, Kadlec (35. Jůza), Vácha, Studnička, Popovič (45. Švarc), Švihálek, Soukup, Ferreira (45. Maršal), Trávníček (45. Hampapa), Drozd (Novák), Rattay.

Petr Fišar: "Utkání s týmem z Mostu je vždy o velké dynamice a důrazu, a nebylo tomu jinak ani v tomto duelu. Naši kluci zvládli tento důraz mosteckých vzájemnou spoluprací dvou až tří hráčů eliminovat a přidali techniku s dobrou kombinací. I když jsme dostali ve 24. min. gól přímo z rohu, kdy nebyl pokryt prostor na přední tyčce, kluci nadále pokračovali v dobrém tempu hry a po poločase ve 41. min. srovnali pohotovým golem Lukáše Trávníčka po přihrávce Martina Rattaye. Je fajn, že naši kluci dokázali hlasitěji komunikovat mezi sebou a poprvé se silným týmem z Mostu hrát vyrovnané utkání a dovést ho v závěrečném penaltovém rozstřelu (8:7) do vítězství. Výkon kluků byl parádní a jsem rád, že naši zkušenější kluci (Jakub Vácha, Ondra Soukup, Štěpán Studnička, David Švihálek) přijali vůdcovské chování, které nanesli na celý tým. Věřím, že na tuto poctivou hru navážeme i v dalších utkáních a užijeme s fanoušky Dukly nové silné a podmětné chvíle, jež ke hře jménem fotbal patří. Poděkování týmu z Mostu za pěkné utkání a divákům za slušné povzbuzování, jež klukům pomáhá k lepším výkonům."

FK Dukla Praha U14 - FK Baník Most U14 1:2 (0:1)

Branka: Kozel (Hodek, Dostál).
FK Dukla Praha: Přibyl - Peake (36.Kozel), Matoušek (Dostál), Novák, Novichikhin - Havlíček, Holoubek, Janků - Urban (36. Stanislav), Hodek, Žůrek (36. Linhart).

Tomáš Večeřa: "Kvůli dešti bylo utkání přeloženo na neděli a místo ruzyňské trávy jsme utkání odehráli na umělce na Aritmě. Celé utkání mělo svižné tempo, v kterém si ale obě mužstva vytvořila minimum šancí. Hosté šli do vedení na konci první půle. Byli dříve u odražených míčů a drželi nás na naši půlce v posledních deseti minutách a nám se nepodařilo držet míč. Dostali se do jedné šance a tu také využili.
Na začátku druhého poločasu mohli zvýšit do vedení, ale Příba dokázal hlavičku vytěsnit mimo branku. Po zatáhnutí Hodiho do zálohy, jsme získali a udrželi více míčů v záloze. Po prokombinování středem a dorážce Kozlika byl stav vyrovnán. O pár minut později po pasu Jankise se sám neúspěšně řítil na bránu Linhi. V závěru jsme stupňovali tlak. Dostali se ke třem rohům po sobě avšak po posledním z nich v nastaveném čase nám utekl útočník Mostu a v posledních vteřinách vystřelil všechny body pro hosty."

FK Dukla Praha "C" - SK Dolní Praha 12:0 (5:0)

Branky: 28., 35., 36., 41. a 46. Tvrdík, 45. a 69. Hamborský, 20. Pelc, 3. Rogers, 22. Mentberger.
FK Dukla Praha: Šerák, Dvořák, Houha, Jarovský, Pelc, Doležal, Neruda, Alimgadžijev, Dolák, Mentberger, Rogers, Hamborský, Čečetka, Tvrdík, Jíra.

Pavel Sedláček: "V deštivém počasí jsme přivítali na umělé trávě na Julisce tým z Chaber. Utkání probíhalo v přátelské atmosféře a hrál se zajímavý fotbal. Po celou dobu měli naši kluci převahu a tu dokázali vyjádřit i brankově. Výborný výkon předvedl především autor pěti gólů Víťa Tvrdík, který přinesl do týmu vyspělost, o kterou se mohli naši mladší kluci opřít a pak také David Hamborský, na kterém bylo vidět, jak si utkání užívá. Ten vstřelil tři branky a na tři další přihrál. Velkou pochvalu zaslouží ale i kluci z Chaber, kteří se přes svoji menší vyspělost (většinu jejich týmu tvořili hráči ročníku 2001) snažili hrát až do konce kombinační fotbal a neuchýlili se k destruktivnímu způsobu hry. Děkujeme oběma týmům a těšíme se na další utkání našeho „Céčka“."

1.FC Karlovy Vary U13 - FK Dukla Praha U13 6:10 (2:6)

Branky: Štefan 5x, Hořt, Pařízek, Noll, Šátek, Ciolek.
FK Dukla Praha: Pospíšil, Kočí, Pařízek, Kleček, Mejdr – Ciolek, Šátek, Mlejnek, Noll, Novotný J., Novotný A., Houška, Ježek, Hořt, Bárta – Helgert, Štefan, Šlegr.

Jaroslav Žipaj: "Ve 3. kole jsme zajížděli do Varů, kde nás čekal domácí tým, který se na utkání ŽL spojil s týmem Chomutova. Úvod utkání vypadal z naší strany velice povedeně. Hráli jsme aktivně, v pohybu a většinou na polovině soupeře. Postupně se ale naše aktivita vytrácela, pohybu ubývalo, a nakupilo se velké množství nepřesných a pomalých přihrávek. Přístup některých hráčů byl totiž velice laxní. Dokonce jsem měl na jedné polovině pocit, že ani nehrajeme náš fotbal. Bohužel ve druhém poločase se obraz hry nezměnil - spíše naopak. Domácí vycítili šanci, začali více běhat a bojovat, a znepříjemňovali nám naši už tak nepřesnou a pomalou rozehrávku. Na jedné polovině hřiště jsme bohužel předvedli asi nejhorší hru za poslední půlrok. Na druhé straně se sice většina hráčů snažila aktivně hrát a tvořit, dohrávat naše akce se nám ale dařilo spíše sporadicky. Odměnou této partě za jejich snahu a vůli porvat se s touto situací bylo otočení nepříznivého skóre, za co je chceme pochválit. Utkání ve Varech nám umožnilo získat opět pár cenných zkušeností. Asi nejdůležitější z nich je, že laxním a „výletnickým“ přístupem i menší skupiny hráčů, lze jen těžko někoho přehrát, a vůbec hrát způsobem, jakým se jako tým chceme prezentovat. Věřím, že se z tohoto utkání poučíme a děkujeme klukům z Varů (Chomutova) za jejich předvedenou hru."