clanek-1
  • Články žáci

  • 25.08.2014

Starší žáci porazili Baník Sokolov

Starší žáci o víkendu hostili Baník Sokolov. Starší U15 zvítězila v poměru 4:2, když se po dvou brankách prosadil Studnička s Tvrdíkem, mladší U14 vyhrála 4:1, branky dával Novák (2x), Dostál a Janků.

FK Dukla Praha U15 - FK Baník Sokolov U15 4:2 (3:1)

Branky: 14. a 21. Studnička, 35. a 66. Tvrdík.
FK Dukla Praha: Nosek, Popovič (45. Doležal), Studnička, Novák, Kadlec (35. Vácha), Ferreira (35. Rattay), Švihálek (35. Bohdan), Soukup (35. Švarc), Trávníček (35. Pelc), Jůza, Tvrdík.

Pavel Sedláček: "Za ideálního fotbalového počasí jsme ke druhému mistrovskému utkání žákovské ligy přivítali v Ruzyni celek Baníku Sokolov. Od začátku předváděly oba týmy útočnou, atraktivní hru a hrál se fotbal „nahoru dolů“. Nám se v první fázi utkání dařily zejména útočné standardní situace, když se dvakrát po rohovém kopu krásným zakončením hlavou prosadil Štěpán Studnička. Na jeho první branku dokázali baníkovští ještě reagovat, když rychle vstřelili vyrovnávací gól díky většímu důrazu před naší brankou. Na druhou už ale odpověď do poločasu nenašli a naopak jsme to byli my, kdo krátce před přestávkou šel do dvoubrankového vedení díky důrazu Nikiho Jůzy a další úspěšné hlavičce Víti Tvrdíka. I po přestávce se hrál velmi kvalitní fotbal s velkým nasazením od obou týmů. Kluci ze Sokolova dokázali ve 45. minutě proměnit rohový kop a snížit na rozdíl jediného gólu. Po této situaci jsme se dostali do herního útlumu a sokolovští se tlačili před naši branku. Naši kluci se ale nevzdali a postupem času si vypracovali několik výborných šancí, které jsme ovšem kvůli malému důrazu nedokázali využít. Nakonec zápas definitivně rozhodla povedená akce Víti Tvrdíka, který potvrdil svoji výbornou produktivitu a ke dvěma asistencím z dnešního utkání přidal i svoji druhou branku. Celkově je třeba naše kluky za výkon pochválit, výborné výkony předvedli zejména Štěpán Studnička, Niki Jůza a Víťa Tvrdík, a současně ocenit baníkovce za předvedenou hru. Divákům se fotbal musel líbit a všichni se už těšíme na další utkání, které hrajeme na Ruzyni ve středu proti Mladé Boleslavi."

FK Dukla Praha U14 - FK Baník Sokolov U14 4:1 (0:0)

Branky: Novák 2x (Janků 2x), Dostál (Kozel), Janků (Dostál, Holoubek).
FK Dukla Praha: Přibyl (36. Šerák) - Ludvíček, Havlíček, Hodek, Janda (46. Novichikhin) - Holoubek (46. Linhart), Neruda (36. Dvořák), Dolák (36. Novák) - Čečetka (36. Janků), Dostál, Kozel.

Tomáš Večeřa: "I přes velmi dobré rozehrávky Přiby se nám nedařilo založit postupný útok. Hráči si zvykají na velké hřiště a své role, tudíž musíme být trpěliví. Teprve ke konci prvního poločasu jsme si několikrát dokázali vyměnit míč a otočit hru. Přineslo to několik zajímavých situací, které zatím ke gólu nevedly.
Ve druhé půli jsme měli velmi silný začátek. Dobře jsme kombinovali a hlavičkující Jankis vstřelil úvodní branku utkání. I když hosté brzy vyrovnali, odpověděli jsme jako opravdový tým a aktivní hrou si vypracovali zpět jednobrankový náskok. Po vystřídání Holiho jsme prohrávali více soubojů ve středu pole a soupeř převzal aktivitu v utkání. V závěru se nám podařilo několik velmi pěkných akcí, z nichž dvě skončili v síti Sokolova.
Vyrovnané utkání v poli nakonec rozhodla kvalitní spolupráce útočných hráčů.
Děkujeme hostům za aktivní a férovou hru."