clanek-1
  • Články dorost

  • 25.08.2014

Mladší dorostenci přivezli z Boleslavi 3 body

Dvě utkání sehráli naši dorostenci na hřišti Mladé Boleslavi. Starší sedmnáctka po náročném programu na turnaji v Michalovcích prohrála 0:2, mladší šestnáctka zvítězila 4:0.

FK Mladá Boleslav U17 - FK Dukla Praha U17 2:0 (1:0)

FK Dukla Praha: Czehowsky - Garček (50. Koubek), Šimek (41. Greš), Barták, Jardeky (55. Douděra) - Masopust (60. Lohojda), Kocourek, Král - Bagou, Vlček, Doležal.

Jan Skoupil: "Čtvrté utkání v šesti dnech - to byl náš náročný program posledních dní. I přes znatelnou únavu jsme byli fotbalovější než domácí. Co nám opět chybělo je lepší řešení brankových příležitostí a "hlad" po gólech. Opět jsme se nevyvarovali zbytečných individuálních chyb a soupeř, který jen vyčkával je dokázal potrestat. Teď je potřeba celkově zklidnit režim a kvalitně potrénovat. Minulé dny byly hektické a náš výkon to zřetelně poznamenalo."

FK Mladá Boleslav U16 - FK Dukla Praha U16 0:4 (0:2)

Branky: Mentberger 2x, Hamborský, Kubů.
FK Dukla Praha: Šťovíček - Minařík (45. Lukeš), Šmalcl (30. Bell), Kysela, Mašek - Kott, Bělíček (70. Palivec), Mentberger - Šolaja (75. Štědrý), Janko, Hamborský (55. Kubů).

Milan Titěra: "I v dalším utkání dorostenecké ligy, jsme dobře vstoupili do zápasu a měli úvodní šance na vstřelení branky. Ve 13. minutě se po centru Šolaji nejlépe zorientoval Hamborský a poslal Duklu do vedení. Ve 30. minutě byl faulován při střelbě Šmalcl a následnou penaltu proměnil s jistotou Mentberger. Závěr poločasu nás soupeř zatlačil na naší polovinu a díky standardním situacím si vytvořil několik šancí. Po přestávce se snažila Boleslav o kontaktní gól, ale v tomto zápase jsme byli ve vápně pozorní a co prošlo, pochytal Šťovíček. Velkou šanci Dukly neproměnil z jasné pozice Hamborský. Stejný hráč byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu proměnil i podruhé Mentberger. Zajímavý moment ukázal svým trestným kopem Mašek, který jen těsně minul bližší tyč. V závěru utkání navýšil vedení po rohovém kopu hlavou Kubů. Nepříjemným faktem utkání bylo zranění několika hráčů Dukly po tvrdých zákrocích soupeře."