clanek-1
  • A-tým

  • 21.08.2014

Dukla v novém! Tým z Julisky nastoupí do utkání se Spartou v nových dresech!

Na tiskové konferenci představila FK Dukla Praha společně se společností Adidas nové sady dresů, kterými navazuje na 40 let starou tradici a odkaz nejslavnější éry klubu. Nově tak bude pro domácí zápasy nastupovat ve vínové, pro venkovní zápasy zůstává varianta žlutá.

V této barevné kombinaci Dukla nastoupila naposledy v polovině sedmdesátých let.“Dukla po většinu svého působení ve fotbale hrála právě v této barevné kombinaci, tedy vínové tričko, žluté trenýrky a vínovo-žluté stulpny. Až od vstupu společnosti Adidas do klubu začala pro domácí zápasy užívat čistě žlutou,” vysvětluje generální ředitel Michal Šrámek. “Jsem moc rád, že jsme se stejnou společností došli ke shodě a vrátili se pro nový ročník SYNOT ligy k původní barevné variantě,” dodal.


“Pro nás znamená tato spolupráce spojení s dalším perspektivním klubem, který předvádí atraktivní fotbal, skvěle pracuje s mládeží a od kterého si slibujeme v budoucnu umisťování na příčkách zaručující účast v evropských pohárech” dodává Karel Ledvinka ze společnosti Adidas, která nedávno uzavřela spolupráci s anglickým fotbalovým velkoklubem Manchester United.


Ale zpět k dresům, proč vůbec vínová a žlutá? Odpověď je jednoduchá, Dukla v 50. letech minulého století převzala barvy hlavního města Prahy, tedy červenou a žlutou. Vznikla tak domácí varianta v následující podobě: dres červený, rukávy žluté, trenýrky žluté a červeno-žluté stulpny. “Dresy, jak jsem je zažil byly vždy červeno-žluté, až postupem času došlo ke kombinaci pouze jedné barvy, a to jasně žluté, kterou zdobily pouze červené prvky společnosti Adidas,” vzpomíná Václav Samek, bývalý hráč Dukly Praha.


Marek Hanousek si na nových dresech pochvaluje zejména jejich barevnou variabilitu: “Mě se hlavně líbí, že na dresu nepřevládá pouze jedna barva a dres společně s trenýrkama a stulpnama se dá měnit podle libosti.”

“Snad klukům změna dresů přinese štěstí,” doufá trenér Luboš Kozel. Zda tomu tak bude zjistíme už v neděli 24. srpna na Julisce, kdy tým z Dejvic nastoupí proti rivalovi z Letné, AC Spartě Praha.