clanek-1
  • Články žáci

  • 18.08.2014

Starší žáci na hřišti Teplic nebodovali

V prvním ligovém dvojutkání se starším žákům výsledkově nedařilo. Starší U15 podlehla Teplicím 2:4, mladší U14 v poměru 2:5. Na první domácí utkání se můžeme těšit už příští víkend na hřišti na Ruzyni.

FK Teplice U15 – FK Dukla Praha U15 4:2 (4:1)

Branky: 31. a 50. Tvrdík.
FK Dukla Praha: Nosek, Štěpánek (35. Kadlec), Studnička, Novák, Vácha, Maršál (35. Drozd), Švihálek (43. Popovič), Soukup, Jůza (35. Trávníček), Rattay (43. Houha), Tvrdík.

Pavel Sedláček: „K prvnímu mistrovskému utkání v žákovské lize zajížděla naše „patnáctka“ do Teplic. Soupeř nás přivítal v útulném areálu v Bystřanech. Utkání jsme nezačali dobře a bojácným výkonem ve všech řadách dovolili teplickým, aby nás zatlačili do defenzívy. V této fázi nás několikrát svými zákroky podržel Jáchym. Přesto jsme po sérii individuálních chyb dostali do poločasu čtyři branky a velmi těžko se dostávali do hry. Je třeba pochválit útočníky Teplic, kteří svojí silou, důrazem a kvalitou výrazně předčili naši obranou hru. Po změně stran jsme zvýšili aktivitu a dokázali v poli vyrovnat hru. Několikrát jsme nebezpečně zahrozili, ale podařilo se nám vstřelit pouze jeden gól. Kluci si ověřili, že proti tak kvalitnímu a vyspělému týmu jako jsou Teplice můžeme uspět pouze s maximální koncentrací a herní odvahou v každé herní situaci. Děkujeme teplickým za výborný výkon a těšíme se na další mistrovské utkání, které sehrajeme v domácím prostředí na Ruzyni.“

FK Teplice U14 – FK Dukla Praha U15 5:2 (3:2)

Branky: Novák 2x (Dostál 2x, Janků).
FK Dukla Praha: Šerák (36. Basl) - Novichikhin, Havlíček, Hodek, Podzimek (36. Ludvíček) - Holoubek, Novák, Urban (36. Dolák) - Kozel (46. Linhart), Dostál, Janků (46. Dvořák).

Erik Čala: „Nevydařený vstup do utkání znamenalo rychlé vedení domácích 3:0 (12. minuta). Teplice využily individuální chyby Jáchyma a špatného postavení a komunikaci stoperů. Postupně jsme se začali osmělovat a díky větší kvalitě na míči se nám podařilo vyrovnat hru. Po pěkné kombinaci Martina a Dostiho, Novas snížil na 3:1. Aktivním napadáním se nám dařilo získat míče již na soupeřově polovině, s tím přicházeli i další šance. Martin v situaci 1 v 1 byl faulován ve vápně, bohužel z pokutového kopu nastřelil pouze tyč. O chvíli později trefil spojnici Novas. Do poločasu se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Dosti obral obránce o míč a posunul ho na volného Novase, který po kličce obešel brankáře a skóroval.
Domácím se dařilo druhý poločas dobře kombinovat. Nám se nedařilo udržet déle míč, ale soupeře jsme do vyložených šancí nepouštěli. Nakonec utkání rozhodla ztráta míče v našem vápně a šťastná branka domácích. Přesto kluci nepolevili v bojovnosti a vypracovali si slibné příležitosti, které neproměnili.
Teplicím gratulujeme ke kvalitnímu výkonu a vítězství. Naši chlapci si zaslouží pochvalu za pozitivní reakci a výkon za stavu 3:0 pro domácí.“