clanek-1
  • U19

  • 30.07.2014

První dorost má před sebou generálku s Benešovem

První dorost má za sebou téměř celou přípravu a v sobotu 2. srpna ho čeká poslední utkání, generálka na nový ročník, proti týmu Benešova.

Během přípravy naskočil tým Tomáše Kulvajta celkem do pěti přípravných utkání a jedno je ještě čeká. Bilance z odehraných utkání jsou dvě výhry, dvě remízy a jedna prohra. Soupeři jim byla kromě dorosteneckých týmů z české ligy i dvě divizní mužstva ze středočeského kraje a jedno prvoligové dorostenecké mužstvo. Soutěžní ročník České dorostenecké ligy SKUPINY A začíná pro náš tým v sobotu 9. srpna v Písku.


Výsledky odehraných přátelských utkání

FK Dukla Praha U19 - FK Kolín U19 2:1 (0:1)
Branky: 73. Šíma (Farkaš, Pešička), 83. Šahini (Šíma, Farkaš) - 11. Jehlička.
FK Dukla Praha: Vávra – Bohánek (46. Stýblo), Čížek (60. Pešička), Pešička (30. Kadavý), Hájek (60. Čermák) – Kozel (46. Farkaš), Mammedov (46. Petrák), Sell (46. Šíma) – Cebotaiev (52. Polách), Brabenec (46. Šahini), Polách (30. Tylšar).

Po našich dvou neproměněných šancích v úvodu šli do vedení kolínští, kteří využili chybu v naší rozehrávce, kdy přesnou střelou po zpětné přihrávce skóroval Jehlička. V dalším průběhu prvního poločasu jsme nejvíce hrozili z levé strany, ke gólu však několik šancí nevedlo. Těsně před poločasem Kolín znovu zahrozil, z trestného kopu soupeř naštěstí trefil jen tyč. Ve druhém poločase jsme soupeře výrazně přehráli a bylo jen otázkou času, kdy z velkého množství šancí vstřelíme branku. V 73. minutě se po akci středem chytrým lobem prosadil Šíma, v 83. minutě pak po Šímově přihrávce prostřelil kolínského brankáře křižnou střelou Šahini.

Tomáš Kulvajt: "První poločas jsme hráli pomalu v založení útoků a několika nepřesnostmi jsme nabídli kolínským šance, sami jsme naopak nedokázali při několika dobrých příležitostech překonat obětavě hrající obranu hostů. Druhý poločas jsme kombinovali mnohem rychleji, vytvořili si výraznou herní převahu a dvěma krásnými akcemi středem jsme skóre zaslouženě otočili. Na úvod přípravy jsme odehráli herně velmi slušný zápas."

FK Dukla Praha U19 - FK Varnsdorf U19 2:2 (2:1)
Branky: 37. Mammedov (Tylšar, Farkaš), 45. Mammedov (Kozel, Polách).
FK Dukla Praha: Hladký – Stýblo (70. Čermák), Čížek, Pešička, Čermák (46. Hájek) – Kozel (45. Petrák), Farkaš (65. Mammedov), Mammedov (45. Sell) – Tylšar (46. Cebotaiev), Šahini (46. Brabenec), Polách (70. Tylšar).

Tomáš Kulvajt: "V úvodu zápasu byla na hráčích znatelná únava z absolvovaného soustředění. Hráči Varnsdorfu byli živější a ve 22. minutě šli zaslouženě do vedení po křižné střele na zadní tyč. Poté jsme však zlepšili pohyb a do poločasu se nám podařilo výsledek otočit. Dvakrát se střelecky prosadil Mammedov, který si nejprve naběhl na zpětnou přihrávku Tylšara a přesnou ranou vyrovnal, v poslední minutě prvního poločasu pak využil průnikovou přihrávku Kozla a jemnou tečí před brankářem nás poslal do vedení. Přes mírnou herní převahu jsme ve druhém poločase třetí gól přidat nedokázali, Varnsdorf naopak svou jedinou šanci proměnil ve vyrovnávací branku. Zápas tak skončil zaslouženou remízou."

SK Český Brod (muži) - FK Dukla Praha U19 4:8 (4:4)
Branky: 22. Farkaš, 34. Vosátka (Farkaš), 35. Pánek, 38. Čížek (Vosátka), 48. Šahini (Čermák, Pánek), 57. Šíma (Šahini, Mammedov), 70. Tylšar (Beneš), 75. Beneš (PK).
FK Dukla Praha: Hladký – Stýblo (46. Čermák), Čížek (46. Bohánek), Pešička (70. Čížek), Vosátka (46. Hájek) – Sell (46. Mammedov), Petrák (46. Kozel), Farkaš (46. Šíma) – Pánek (58. Beneš), Brabenec (46´ Šahini), Polách (46. Tylšar).

Proti diviznímu Českému Brodu, který proti nám nastoupil se širším kádrem, jsme do zápasu nevstoupili dobře a do dvacáté minuty dvakrát inkasovali po pasech za obranu a přesné koncovce domácích. O chvilku později Farkaš snížil krásnou ranou z 20 metrů, v 31. minutě však českobrodští opět odskočili na rozdíl dvou branek. V rozmezí jedné minuty se nám ve 34. minutě podařilo vyrovnat. Nejprve si Vosátka naběhl na kolmici Farkaše a snížil, poté Pánek chytrým lobem využil nedorozumění v obraně domácích. Po rohovém kopu a přesném voleji Čížka jsme šli dokonce do vedení, poločasovou přestřelku však vyrovnávacím gólem ukončili opět domácí. Do druhého poločasu nastoupilo 9 našich čerstvých hráčů a na pohybu obou týmů to bylo znát. Vytvořili jsme si herní převahu, po krásných akcích jsme přidali další 4 branky a zaslouženě zvítězili.

Tomáš Kulvajt: "Přestože Český Brod nenastoupil v nejsilnějším složení, měl ve svém kádru některé velmi šikovné hráče, dokonce i s reprezentačními zkušenostmi. Zápas pro nás byl důležitou konfrontací s dospělým fotbalem a ukázal naši sílu do ofenzívy. O branky se podělilo osm hráčů a vstřelili jsme je po krásných kombinačních akcích, ale i střelou z dálky či standardních situacích. Zároveň ale zápas odkryl značné rezervy v naší obranné fázi, kde naše součinnost v defenzivních činnostech není dobrá a musíme na ní výrazně zapracovat."

Úvaly (muži) - FK Dukla Praha U19 4:4 (3:1)
Branky: 25. Vosátka (Greš, Farkaš), 70. Brabenec (PK), 74. Tkačenko (Stýblo, Tylšar), 88. Vosátka (Brabenec, Tkačenko).
FK Dukla Praha: Němčanský – Čermák (69. Barták), Čížek, Pešička, Vosátka – Petrák, Farkaš, Mammedov (69. Tkačenko) – Greš (69. Stýblo), Brabenec, Polách (69. Tylšar).

První branku jsme inkasovali hlavou po rohovém kopu, dorážkou Grešovi střely Vosátka vyrovnal. Do poločasu jsme však opět dvakrát inkasovali ze vzduchu. Druhý poločas jsme postupně přebrali iniciativu a domácí přehrávali, z rychlého protiútoku jsme však inkasovali čtvrtou branku. V poslední dvacetiminutovce se nám však povedl parádní obrat. Nejprve Brabenec proměnil penaltu po faulu na vlastní osobu, na rozdíl jedné branky snížil Tkačenko po parádní kombinaci „do mrtva“ a na konečných 4:4 vyrovnal Vosátka dorážkou dvě minuty před koncem.

Tomáš Kulvajt: "V prvním poločase byl znatelný rozdíl v důrazu v osobních soubojích. Nedařilo se nám soupeře dostatečně pokrývat a třikrát jsme inkasovali ze vzduchu. Druhý poločas jsme ale zvládli velmi dobře. Přestože Úvaly v poločasové přestávce vystřídali devět hráčů, na hřišti to nebylo znát a kondičně jsme na tom byli paradoxně lépe my. V závěru jsme si vytvořili herní převahu a šance jsme dokázali proměňovat. Nebýt nastřelené Petrákovi tyče, obrat mohl být úplný. Těší nás vysoká produktivita, počet inkasovaných branek je však stále vysoký."

1.FK Příbram U19 - FK Dukla Praha U19 8:1 (5:1)
Branka: Šíma (as. Tylšar, Hájek).
FK Dukla Praha: Steinbauer - Stýblo, Šimek, Sell, Hájek (55. Pešička) - Šíma (55. Kocourek), Kozel, Tokár - Doležal (60. Brabenec), Šahini, Tylšar.

Pavel Mejdr: "V neděli jsme sehráli přátelské utkání v Příbrami, která měla odložené první kolo. K zápasu jsme nastoupili v kombinované sestavě, protože v sobotu jsme odehráli zápas s divizními Úvaly (4:4). Příležitost dostali tři hráči z kategorie U17 a Adam Tokár z Nitry, který je u nás na testech. V utkání bylo vidět, že soupeř měl dnes hrát mistrovské utkání. Hrál v pohybu, agresivně a vypracoval si velké množství brankových příležitostí. V naší hře bylo hodně nepřesností, ale i tak jsme si vypracovali čtyři slibné šance. Branku jsme vstřelili po standardní situaci. Máme před sebou ještě dva týdny přípravy a je na čem pracovat."