clanek-1
  • Rozhovory

  • 12.11.2011

Petr Malý: Naše postavení v tabulce je milým překvapením

P R A H A - Tento týden je pro Petra Malého jedním z nejdůležitějších v jeho životě. Kromě zápasu s Teplicemi ho totiž čeká velká událost, záložník Dukly očekává narození potomka. „Snad to nepřijde v sobotu, protože bych strašně rád byl u porodu,“ říká s úsměvem i obavami „Pedro“.

Prozradíš nějaké podrobnosti?
Termín máme teď v neděli. Už jsme si nechali říct pohlaví, bude to holčička.

Před pár lety se zdálo, že s vrcholovým fotbalem končíš. Napadlo by tě tehdy, že si zahraješ první ligu?
Určitě mě to nenapadlo. Byl jsem rád, že mám dobrou práci, na Dukle jsem hrál přebor a vážil jsem si toho, že si můžu chodit zahrát fotbal. První liga byla snem, který se vznášel někde ve hvězdách.

Jak ses tehdy živil?
Dělal jsem řidiče pro jednu soukromou firmu.

Jak si teď užíváš první ligové minuty?
Strašně moc. Fotbal hraju dvaadvacet let a vždycky jsem toužil po tom, že nastoupím v první lize. Splnil se mi dětský sen a vlastně jsem splnil sen také rodině, která mi moc pomáhala.

Překvapilo tě něco v nejvyšší soutěži?
Ani ne. Je pravda, že ze začátku to byl skok - zápasy byly rychlejší, kluci byli lépe technicky vybavení, měli lepší fyzičku. Oproti druhé lize to byl rozdíl dvou tříd, ale postupem času jsme se s tím vyrovnali a myslím, že do budoucna to bude ještě lepší.

Po třinácti kolech se Dukla drží v první polovině tabulky. Čekal jsi něco takového?
Vůbec. Vždyť jsme nevěděli, do čeho jdeme. Na první ligu se dobře kouká v televizi, ale na hřišti je to něco úplně jiného. Naše postavení je pro nás milým překvapením. A když poslouchám ohlasy lidí, kteří se pohybují kolem Dukly, tak jsou všichni spokojení.

V sobotu Dukla opět nastoupí na Strahově. Jako břevnovský rodák to máš jen kousek, že?
Mně se na Strahově líbí, dřív jsem tam pravidelně chodil na fotbal. Sice je při hře slyšet každé slovo, ale stejně tam hraju rád. Na zápasy mě chodí podpořit hodně kamarádů. Pro mě je to stoprocentně domácí prostředí.

Příští týden nastoupí Dukla na Spartě, což je také prostředí, ke kterému máš velmi blízko, jelikož jsi jejím odchovancem. To pro tebe bude hodně speciální zápas, že?
To je jasné! Sparta mě vychovala, a jestli dostanu od trenéra šanci, budu se snažit ukázat, že jsem tam skončil neprávem.