clanek-1
  • Klub

  • 22.07.2014

Tisková konference před novou sezonou SYNOT ligy 2014/2015

„Chceme hrát v horní polovině tabulky,“ nechal se slyšet na tiskové konferenci sportovní ředitel klubu Günter Bittengel. Ale nepředbíhejme, hlavními tématy tiskové konference bylo navýšení kapitálu klubu, cíle do nové sezóny a velká obměna kádru.

Jako první se slova ujal majoritní vlastník klubu pan Ing. Petr Paukner. Hlavním tématem byla plánovaná valná hromada, kde dojte k navýšení kapitálu o 20 milionů korun. „Po té, co jsem vstoupil v loňském roce do klubu, jsme se museli potýkat s jeho finančním zajištěním, to se povedlo a jako taková tečka za vším proběhne na valné hromadě navýšení kapitálu FK DUKLY Praha a. s. o 20 milionů korun tedy z původních 2 milionů na 22 milionů, aby dostála všem závazkům a všichni pracovníci a hráči klubu měli klid na svou práci,“ uvedl Petr Paukner.

Sportovní ředitel navázal na sportovní cíle do další sezóny. „Tři roky jsme ukázali, že jsme v lize obstáli velmi důstojně a hráli jsme zásadní roli v jejím vývoji. Naším cílem je obhájit minimálně tyto pozice, to znamená horní polovina tabulky nejhůře do šestého místa,“ konstatoval Günter Bittengel.

Během letní pauzy do klubu přišlo hned několik nových jmen stoper Roman Polom, útočník Michal Krmenčík, záložník Aldin Čajič, slovenský brankář Martin Chudý a záložník Jakub Považanec, franzouský útočník Jean-David Beaugel, ruský pravý bek Vyacheslav Karavaev, chorvatský pravý bek Dino Kluk a levý bek Dominik Preisler.  „Obměna je poměrně velká. Vesměs jsou to hráči, kteří jsou na začátku své kariéry. Čekáme od nich hladovost po úspěchu, což by měli mít, pokud mají charakter. Na tom chceme stavět,“ okomentoval příchody trenér Luboš Kozel a dodal. „Hráči, kteří odešli, tady odvedli kus práce, byli nositeli kvality, ale jejich motivace nebyla taková, jakou bychom si představovali.“ Mezi odchody patří tyto jména, stoper Tomislav Božič, útočník Milan Černý, útočník Zbyněk Pospěch, obránce José Antonio Romera, brankář Tomáš Kučera, útočník Josef Marek a obránce Ľuboš Hanzel, jediný Vojtěch Engelmann odešel na hostování, rok bude nastupovat v dresu Bohemians Praha 1905.


Prohlédnout fotogalerii